İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Başkan Yardımcısı Çetin Tecdelioğlu, Amerikalılara en fazla sattıkları ürünlerin el aletleri olduğunu söyledi.

Amerika’nın Las Vegas kentinde düzenlenen International Fastener Expo 2017’ye katılan İDDMİB BAKİEL Komitesi Başkanı Çetin Tecdelioğlu, birçok ülkenin katılımcılarıyla görüşmeler yaptıklarını söyledi.

ABD pazarı hakkında görüşlerini paylaşan Çetin Tecdelioğlu şu noktalara dikkat çekti: “Bağlantı elemanları, kilitler ve el aletleri gibi geleneksel sektörlerde bir dönüşüm yaşanmış, yurt dışında daha düşük maliyetli üretim yapılabilecek merkezler tercih edilmiş. Ayrıca distribütör ve temsilcikler ağıyla geniş çapta ürün ülkeye ithalat yoluyla giriyor. ABD’nin Türkiye’den yaptığı bağlantı elemanları, kilitler ve el aletleri sektörüne yönelik ithalat dünyadan yaptığı genel ithalatla kıyaslandığında, 2014’te yüzde 0,3, 2015 ve 2016’da yüzde 0,5 olarak gerçekleşti. ABD bu dönemde Türkiye’den en fazla el aletleri ithal etti” dedi.
Kaynak: iha