Zonguldak’ta amatör balıkçılar, metrelerce yüksekliğe aldırış etmeden kayalıklarda olta ile balık avlıyor.

Zonguldak’ta hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte amatör balıkçılar, Fener Mahallesi’ndeki kayalıklara akın etti. Sabahın erken saatlerinden itibaren oltayla balık avlayan amatör balıkçılar, yüksekliğe aldırış etmeden balık tutuyor. Yüksekliği yer yer 50 metreyi bulan kayalıklardaki balık avı yürekleri ağza getiriyor.

Olta ile genellikle istavrit avlayan Ali Şükrü Birinci, "20 seneden beri buradayım. İstavrit ve mezgit avlıyoruz. Akşama kadar 2 ila 2.5 kilogram balık avlıyoruz. Şu anda balık yeni başladı. Mevsimi daha yeni açtı. Buraya alışkınız. Yabancı birisi geldiği zaman duramıyor. Özellikle yağmurda bu taşlar kaygan oluyor. Çok dikkat etmek lazım. En ufak bir dikkatsizlik ölümle sonuçlanabilir. Hep buradayız. Genellikle buraya geliyoruz. Sezonu olduğu zaman bol balık zamanı başka bölgelere giderek de oralardan balık avlıyoruz" dedi.

Olta ile balık avladıkları sırada denizden çok sayıda atık madde topladıklarını ifade eden Cengiz Bezir ise, "Pislik oluyor. Çuval, torba, odun, bidon gibi pislikler çıkıyor. Balık yerine bazen bunları avlıyoruz. Burası biraz tehlikeli ama biz alışkınız. Geçen yıl buradan bir arkadaş denize düştü. Dalga aldı onu. Biz de dikkat ediyoruz. Kenara fazla yaklaşmamaya çalışıyoruz. Tehlikeli olduğunu biliyoruz" şeklinde konuştu.
Kaynak: iha