Antalya’nın Alanya ilçesinde 17’incisi düzenlenen Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali başladı. Temsili Yörük gücünün canlandırıldığı kortejde, animasyon gösterileri de büyük ilgi gördü.

Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen 17’nci Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali kortej yürüyüşüyle başladı. Atatürk Anıtı önünden başlayan kortej yürüyüşüne, Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, siyasi parti temsilcileri, belediye bürokratları, vatandaşlar ve kardeş şehirlerden gelen çok sayıda yabancı da katıldı. Mehteran takımıyla çeşitli dans ve sanat okullarından katılanların kostümleri ve gösterileriyle dikkati çektiği kortej yabancı turistlerde büyük ilgi gösterdi. Animasyon gösterilerinin yanında develerle temsili Yörük göçünün de canlandırıldığı kortej iskele bölgesinden belediye binası önüne kadar sürdü. Korteje ilçenin farklı okullarından gelen öğrenciler, at arabaları, atlılar, klasik model Jawa motosiklet ile Volkswagen otomobiller, traktörlerde eşlik etti.

Ayrıca festival kapsamında 20-22 Mayıs tarihleri arasında belediye binasının arka tarafındaki alanda sevilen sanatçılar Candan Erçetin, Zara ve Mustafa Ceceli ücretsiz konserleriyle Alanya halkı ile buluşacak.
Kaynak: iha