Havaların iyice ısınmasıyla birlikte Akdeniz sahillerinde turistler denize girerken, Doğu Anadolu Bölgesinde ise kış şartları sürüyor. Erzurum’da kar kalınlığının 2,5 metreyi bulduğu kapalı köy yollarında ekipler karla mücadele çalışması yapıyor.

Havanın 20, deniz suyu sıcaklığının 18 derece ölçüldüğü Antalya’da, yerli ve yabancı turistler denize girerek nisan güneşinin tadını çıkardı. Doğu Anadolu Bölgesi ise dün gece saatlerinden itibaren yeniden kar yağışının etkisi altına girdi. Erzurum ve Kars’ta yağan kar, cadde ve sokakları beyaza bürüdü. Kar kalınlığının 2,5 metreyi bulduğu Erzurum’un Karayazı ilçesi yolunda Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri karla mücadele çalışmasını sürdürüyor. İş makineleriyle kapalı köy yollarının açılması için çaba sarf eden ekipler, bu çalışmaların 15 gün daha devam edeceğini belirtti.

Öte yandan, Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölgede bugün hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Erzurum, Erzincan ve Ağrı çevrelerinin aralıklı hafif yağışlı, yağışların öğle saatlerine kadar yağmur, karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde ise kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın da doğu yönünden orta kuvvette esmesi bekleniyor. Sıcaklıklarda yer yer 1 ila 3 derecelik düşüşler olacağı değerlendirilen bölgede, gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olacağı tahmin ediliyor. Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı, Iğdır’da 3, Erzincan’da 1, Ağrı’da sıfır, sıfırın altında olmak üzere Ardahan’da 3, Kars ve Erzurum’da 2 derece kaydedildi.
Kaynak: iha