Afyonkarahisar’da düzenlenen ve Türkiye genelinden bir çok Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrenim gören turizm, konaklama bölümlü öğrencilerinin katıldığı “Ulusal Kat Hizmetleri” yarışması sona erdi.

4-5 Nisan tarihlerinde Afyonkarahisar Yeni Spor Kompleksi spor salonunda gerçekleştirilen yarışmanın açılış konuşmalarını Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ve Emir Murat Özdilek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) Müdürü Uğur Tozan yaptı. Açılış konuşmasının ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün hazırlamış olduğu Afyonkarahisar tanıtım videosu HOYEK grubunun halk oyunları gösterisi sahnelendi.

Yarışma standartlara uygun yatak yapma, havlu katlama (origami), hızlı mopla süpürme, tuvalet kağıdı ile basket atma, mumya adam, ayna silme kategorilerinin bulunduğu 6 kategorilik yarışma 2 seansta gerçekleşti. Türkiye genelinden 10 lisenin katılımı ile 6 kategoride yapıldı. Müsabakalar sonucu Yalova Şaban Temuge Lisesi 1., Antalya Kumluca Lisesi 2., ve Denizli Sema Abdurrahman Karamanlıoğlu Lisesi 3. oldu. 6 kategoride yapılan yarışmalar sonucu bireysel sıralamada dereceye giren personeller madalyalar ve katılım belgesi ile ödüllendirildi. Ödülleri protokol üyelerinin verdiği yarışmada ayrıca sponsorlukta emeği geçen sektör yöneticilerine ve jüri üyelerine Yalçın tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.
Kaynak: iha