Gelecek nesillere yaşanılabilir şehirler bırakılması amacıyla hayata geçirilen başarılı projelerin ödüllendirildiği Golden City Awards 2017 ödül töreninde Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana Sinema Müzesi Projesi ile Kültür-Sanat ödülüne layık görüldü.

Geleceğin sağlıklı yaşanabilir ve sürdürülebilir kentlerini başarılı çalışmalarıyla planlayan yerel yönetimlerin pek çok kategoride proje ve hizmetleriyle yarıştığı Golden City Awards 2017’nin kazananları belli oldu. Conrad İstanbul Bosphorus’ta gerçekleşen ödül törenine Golden City Awards Organizasyon Komitesi Başkanı Cenap Tuncer, Başbakan Binali Yıldırım’ın kardeşi İlhami Yıldırım ile çok sayıda yerel yönetim temsilcisi ve ödül almaya hak kazanan proje sahipleri katıldı. Ödül töreni başarılı müzisyenlerin konseriyle başlarken ödül töreninin tanıtım filmiyle devam etti. Ardından kazananların açıklandığı yarışmada Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana Sinema Müzesi Projesi ile birçok proje arasından sıyrılarak Kültür-Sanat ödülünü almaya hak kazandı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün büyük destek verdiği proje titiz çalışmalar sonucu halkın hizmetine sunulmuştu.

Ödülü Adana Büyükşehir Belediyesi adına projeyi gerçekleştiren arkeolog Kübra Şafak ve inşaat mühendisi Hande Demiryapar aldı. Şafak ve Demiryapar, ödülü almalarından ötürü gururlu olduklarını ifade ederken Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye kendilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür ettiler.

“Türkiye’de birçok büyükşehir belediyesi arasından biz seçildik gururluyuz”

Adana Büyükşehir Belediyesinde arkeolog olarak görev yapan ve projenin birçok çalışma arasından birinci olarak ödül almasından ötürü çok mutlu olduğunu belirten Kübra Şafak, “Sinema Müzesi olarak yarışmaya katıldık ve yarışmadan derece aldık, birinci olduk. Türkiye’de birçok büyükşehir belediyesi arasından biz seçildik gururluyuz. Adanalı sinema sanatçılarının sergilendiği bir müze ve burası ücretsiz olarak ziyaretçilerine açık” şeklinde konuştu.

“Kazanacağımıza zaten inanıyorduk”

Adana Büyükşehir Belediyesi’nde inşaat mühendisi olarak müze projesinden görev yapan ve projeleriyle ödül almayı hak ettiklerini dile getiren Hande Demiryapar ise, “Adana’daki en farklı yapı sinema müzesiydi o sebeple müzeyi seçtik. Kazanacağımıza zaten inanıyorduk fark yaratan bir proje olduğuna da inanıyorduk, görselleriyle de güçlendirdik. Tabi ki kazandığımız için de çok mutluyuz. Özellikle Başkanımıza böyle bir ödül götürdüğümüz için çok mutluyuz, gururluyuz” diye konuştu.

Golden City Awards Yarışmasıyla kentlerde hayata geçirilen birçok projenin hem başarısına hem de faydalarına dikkat çekilirken şehirlerin bölgesel, ulusal ve uluslararası alanlarda çekiciliğini arttırmaya katkı sunmak amaçlanıyor.
Kaynak: iha