İZMİR (İHA) – İzmir’in Seferihisar Belediyesi tarafından 17.’si düzenlenen Seferihisar Mandalina Şenliği renkli görüntülere sahne oldu.
Seferihisar Belediyesi tarafından düzenlenen 17. Seferihisar Mandalina Şenliği, kortej yürüyüşü ile başladı. Belediye bandosu eşliğinde Seferihisar halkı şenliğin yapıldığı alana yürüdü. Rengarenk kıyafetli çocukların da yer aldığı kortej yürüyüşünde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve protokol üyeleri de hazır bulundu. Bu yılki şenlik, özellikle 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’ne denk getirildi. Çocuklar, ellerinde çocukların haklarını anlatan dövizler taşıdı. Şenliğin yapıldığı alanda mandalinalı ürünlerin yanı sıra Seferihisar’a özgü diğer ürünlerin de stantlarda satışı yapıldı.
İzmirliler’in mandalinaya doyduğu şenliğin sunuculuğunu ünlü oyuncu Volkan Severcan üstlenirken, şenlik kapsamında Mandalina Kral ve Kraliçesi, En İyi Hediyelik Eşya, En İyi Mandalinalı Yemek, En İyi Mandalinalı Tatlı ve Yavaş Bisiklet yarışması yapıldı. Şenlikte, Seferihisar Çocuk Belediyesi Başkanı Selin Ada da bir konuşma yaptı.
"Ürünü işlemeyi öğrenmek zorundayız"
Şenlik hakkında konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Bu şenliği sadece eğlenelim diye yapmıyoruz. Ona da çok ihtiyacımız var ama asıl mesele mandalinanın makus talihini yenmesine destek olmak. Asıl mesele Seferihisar ile mandalinanın özdeşleştiğinin altını çizmek ve üreticimize bir nebze can suyu olabilmek. Türkiye’de tarım ürününü işlemeyi mutlaka öğrenmek zorundayız. Tarım ürünü tek başına bir şey ifade etmiyor. Bir kamyon patates bir bilgisayar etmiyor. Bir kamyon mandalina bir cep telefonu etmiyor. Tamamen yok olmaya yüz tutmuş durumda. Bizim ürünü işleyip raf ömrünü uzatmamız lazım. Rekabet kabiliyetini ve pazarlama gücünü artırmamız lazım. Bütün bunları yapmak için de tarım ürünü olmaktan çıkartmak gerekiyor. Sanayi ürününe dönüştürmek gerekiyor. Reçeli, marmeladı, pestili, lokumu, esansı gibi her şeyi denemek zorundayız ve deniyoruz da. En son ürün mandalina kurusu. Mandalinayı kuruttuk, raf ömrünü uzattık. Güçlü de ihracat potansiyeli yakaladık. Bunun üzerine gideceğiz" diye konuştu.
Şenlik, Fettahcan konseri ile devam edecek.
Kaynak: iha