Avrupa tersaneleri veri entegrasyonuna başlıyor

Avrupalı gemi inşacılar, "Code Kilo” adında bir proje kapsamında birleşik bir gemi platformu geliştirmek amacıyla yeni bir girişim başlattı.

Proje; EUROYARDS üyeleri Chantiers de l'Atlantique, Damen Tersaneler Grubu, Fincantieri, Lürssen, Meyer Werft, Naval Grubu ve Navantia tarafından yürütülüyor.

Projenin amacının, dijitalleşmeye ilişkin zorlukların aşılması için veri yönetimi çözümlerini ve standartlarını uyumlu hale getirmek olarak açıklandı.

Proje; Tersaneler ve Denizcilik Ekipmanları Birliği (SEA) tarafından desteklenmekte ve armatörler, gemi inşacılar, tedarikçiler ve klas kuruluşları dâhil olmak üzere tüm denizcilik paydaşlarının tam işbirliğini ve katılımını beklemekte.

Gemi sistemleri halihazırda; ekipman durumu, gemi operasyonları ve performansı ile ilgili önemli miktarlarda veri sağlıyor.

Code Kilo'nun; bahse konu verileri yeniden kullanma, birleştirme ve verilerden değer ve içgörü sağlama fırsatlarını arttırması öngörülüyor. Bu da; işletmecilerin, tersanelerin ve ekipman tedarikçilerinin faaliyetlerini optimize etmelerini sağlayacak.

Avrupalı gemi inşacıları, Nesnelerin İnterneti (10T), Büyük Veri (Big Data) ve Yapay Zeka (AI) ile gelecekteki iş fırsatları için bir temel oluşturmanın yollarını arayacaklarını da ifade etti.

Code Kilo projesinin duyurusu, konteyner taşımacılığı devleri olan Maersk, MSC, Hapag-Lloyd ve Ocean Network Express'in denizcilik sektörünü daha verimli hale getirmek üzere ortak bilgi teknolojisi standartları kurmak amacıyla oluşturdukları Dijital Konteyner Taşımacılığı Birliği 'nin (Digital Container Shipping Association - DCSA) lansmanı ile aynı zamanda oldu.

Editör: TE Bilişim