Yüzen Sarayı Marmaris'te Yapılıyor!

Bozburunlu ustalar Abramovich'in yeni oyuncağını hazırlıyor

Rus işadamı Roman Abramoviç, Marmaris Bozburun'daki bir tersanede dünyanın en büyük yelkenlisini yaptırıyor.Rus işadamı Roman Abramoviç, Marmaris Bozburun'daki bir tersanede dünyanın en büyük yelkenlisini yaptırıyor. Ülkemizi sık sık ziyaret eden, İngiliz futbol takımı Chelsea'nin de sahibi olan Rus işadamı Roman Abramoviç; 2010'da 495 milyon dolara 170 metrelik yat yaptırarak dünyanın en büyük yatına sahip olmuştu. Eclipse adlı bu yatıyla dünyanın dört bir yanındaki koylarda cirit atan Abramoviç'te 'büyüklük' takıntısı var galiba! Çünkü Abramoviç'in şimdi de dünyanın en büyük yelkenlisini yaptırdığını öğrendim. Üstelik Abramoviç'in sipariş ettiği dünyanın en büyük yelkenlisi, Marmaris Bozburun'daki bir tersanede, tamamen Bozburunlu ustalar tarafından yapılıyormuş.

ADI 'DREAM SYMPHONY' OLACAK

Günaydın'dan Bülent Cankurt'un haberine göre, Richard Gere ve Johnny Depp gibi Hollywood yıldızları ile İngiltere Kraliyet ailesi üyelerine ahşap guletler yapan Bozburunlu ustalar, şimdi de Abramoviç için dünyanın en büyük yelkenlisini inşa ediyormuş. Bir yıldır büyük bir gizlilik içinde yapımı sürdürülen yelkenli tam 141 metre olacakmış. Bozburun'daki bir tersanenin kapalı bölümünde inşası devam eden yelkenlinin adının Dream Symphony olacağını da öğrendim. Abramoviç, şimdiye kadar bir kez gelip yelkenlisinin yapımı hakkında bilgi almış ama adamları her ay düzenli olarak gelip kontrol ediyormuş. Babadan kalma yöntemlerle milyon dolarlık ahşap guletlere imza atan Bozburunlu ustaların şöhreti, Dream Symphony ile zirveye ulaşacak gibi gözüküyor.

ABRAMOVİÇ'TEN BOZBURUNLU USTALARA 'EN BÜYÜK' SİPARİŞ

1931'de inşa edilen 109.50 metre uzunluğundaki Sea Cloud, halen dünyanın en büyük yelkenlisi unvanını elinde bulunduruyor. 1955 yılında Dominik Cumhuriyeti diktatörü Rafael Trujillo'ya satılan ve Angelita adını alan yelkenlinin şimdiki sahibi ise Clifford Barbour. 141 metrelik Dream Symphony suya indiğinde, Angelita'nın 83 yıllık unvanını elinden alacak.

Editör: TE Bilişim