SeaNews Turkey'de yer alan habere göre, Çin tersaneleri, Yunanlı armatörler için tamir ve bakımda tercih edilen bir adres oldu. 

Gelen bilgilere göre, dünyadaki tersaneler arasında tamir bakım sözleşmesi için yaşanan çok yoğun rekabetten faydalanan Yunanlı armatörler tamir bakımda fiyatları önemli oranda aşağıya çekmeyi başardı. 

Çin tersanelerine ilaveten Singapur ve Türkiyede mevcut tesisler ile Brezilya'da yakın zamanda açılacak olan bir tersane de bakım işi almak istiyor ve potansiyel müşterilere büyük indirimler öneriyorlar. 

Çin tersaneleri ile yapılan tamir sözleşmeleri Yunan tersaneleri ile yapılan sözleşmelerin sayısını çoktan geçmiş durumda. Yunan tersaneleri zaten son yıllarda işçi yönetimi anlaşmazlıkları nedeniyle büyük ölçüde iş kaybına uğradılar. 

Yunan gemileri için popüler tamir bakım adresleri arasında Güney Çin'deki Fujian Huadong tersanesi, Şanghay limanının Güney kıyısında Zhoushan Xinya tersanesi, Pekin'in doğusundaki Qinhuangdao bölgesinde yer alan Shanhaiguan tesisleri.

KAPTAN HABER AJANSI

Editör: TE Bilişim