Altınova ilçesindeki  tersaneler bölgesinde Norveçli Torghatten Nord firması için inşa edilen arabalı  feribot denize indirildi.

Norveç'in en büyük lojistik firmalarından Torghatten  Nord için Yalova'da inşa edilen feribotlardan üçüncüsü denize indirildi. Altınova ilçesindeki tersaneler bölgesinde faaliyet gösteren Tersan  Tersanesi'nde inşa edilen akü enerjili Faeroy isimli arabalı feribotun denize  indirilmesi dolayısıyla tören düzenlendi.Tersan Tersanesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Mehmet Gazioğlu,  burada yaptığı konuşmada, tersanelerinde 3 bin işçinin çalıştığını belirtti.

Gazioğlu, tüm çalışanlarının ekip ruhuyla hareket etmesi sonucu bu  başarıyı sağladıklarını dile getirerek, Üç kardeşin sonuncusunu denize  indirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu güzel eserin ortaya çıkmasında katkısı olan  tüm arkadaşlarımı kutluyorum. dedi.

Torghatten Nord Üst Yöneticisi Torkild Torkildsen de bu projenin  şirketleri için çok büyük önem taşıdığını söyledi.Torkildsen, Bu gemiler Norveç'in en büyük sularında görev yapacak. 1  Ocak tarihi itibarıyla gemiler yola çıkacak. Bizim için en önemli konu projelerin  zamanında teslim edilmesiydi. Bundan dolayı Tersan Tersanesi'ne teşekkür  ediyorum. ifadelerini kullandı.

Faeroy isimli feribotun kurdelesi Torghatten Grup şirketlerinin Üst  Yöneticisi Mr. Brynjar Forbergskog tarafından kesildi.

Törene, Tersan Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Paksu,  Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Tavşanlı Belediye Başkanı Kadri Çiçek,  Yalova İl Jandarma Komutanı Albay Ali Gemalmaz,  ve davetliler katıldı.

Editör: TE Bilişim