VALİ GÜLER KAZADA YARALANANLARI ZİYARET ETTİ

İstanbul Valisi Muammer Güler, Tuzla tersaneler bölgesinde meydana gelen iş kazasında 3 kişinin öldüğünü, 12 kişinin de yaralandığını bildirdi. Muammer Güler, Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) Tıp Merkezi'nde tedavi edilen yaralıları ziyaret etti.

Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Güler, kazanın, bir tankerin kurtarma aracının uluslararası bir deneme kuruluşunun da bulunmasıyla test edildiği sırada meydana geldiğini söyledi. Filikaların, olağanüstü durumlarda denize atılan kurtarma aracı olduğunu belirten Güler, `Mutlaka teknik izahatını uzman kuruluşa bırakmak gerek. İşçilerin kurtarılması sırasında bu araç kullanılıyor. Buradaki teknik sıkıntı, ya filikanın düşmeden önce pervanesinin bir yere çarpması veya filikanın ters dönmesi. Durum, yapılacak teknik incelemeden sonra belli olacaktır` dedi.

Konunun boyutunun etraflıca yapılacak bir araştırma sonucunda anlaşılacağını ifade eden Güler, bir gazetecinin "neden kum torbasıyla deneme yapılmadığı" sorusu üzerine, "Kum torbasıyla deneme yapılacağını sizden duydum" yanıtını verdi. Güler, gazetecilerin, Olayda hayatını kaybedenlerin sayısını sormaları üzerine de "3 ölü, 12 yaralı var" dedi.

"SAVCILIK İNCELEME BAŞLATTI"

Olayda ihmal ve kusur oranının yapılacak araştırma sonucunda ortaya çıkacağını vurgulayan Güler, savcılığın da olayla ilgili inceleme başlattığını bildirdi.

Bu arada, kazada yaşamını yitiren işçilerden Ramazan Ergün`ün annesi ve eşi, kazanın olduğu tersaneye gelerek, Ergün ile ilgili bilgi almak için içeriye girmek istedi.

Tersane güvenlik görevlileri, yetkililerin olmadığını belirterek aileyi içeri almadı. Bunun üzerine Ergün'ün eşi ve annesi, ağlayarak olay yerinden uzaklaştılar.

Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci de yetkililerden bilgi almak üzere tersaneye geldi.

Öte yandan, kazada yaralanan diğer işçilerin isimlerinin Saadettin Tepkin, Onur Daryol, Özkan Ceyhan, Mercan Bereket, Murat Bozdemir, Sabri Çakır ve Arif Türker olduğu öğrenildi.

Yaralılardan kimilerinin ayakta tedavi edildikleri belirtildi. (aa)

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim