Uzmar Tersanesinde denize indirme töreni

Uzmar Tersanesince inşa edilen NB122 inşa numaralı Rastar3200W sınıfı refakat römorkörü, 15 Kasım 2018 günü Kocaeli'ndeki Uzmar Tersanesinde yapılan törenle denize indirildi.

Törende Uzmar Ceo'su Müh. Noyan Altuğ, Boskalis firmasından  Bram de Feijter, Smit firmasından Mr. Abraham Richard Van Der Windt ve Robert Allan firmasından Mr. Michael S. Fitzpatrick birer konuşma yaptılar.

Müh.Noyan Altuğ yaptığı konuşmada denize indirilen römorkörün, Saam Simth firması için inşa edildiğini belirtti. Altuğ sözlerine şöyle devam etti.;"Denize indirdiğimiz römorkör Kanada’da AltaGas Terminali’nde çalışacak olan bir römorkördür. Bu römorkör, UZMAR’ın yüksek mühendislik ve kalitesyile üretlmş römorkörlerden sadece birisidir. Yüksek standartlarda üretlmş olan bir römorkör. UZMAR tersanesi, Türkiye’de ve dünyada römorkör alanında lider üreticilerden biridir. Fiyat ve üretim olarak kısa sürede,kabul edilebilir, aynı zamanda düşük maliyette inşaa etmekteyz” 

Konuşma sonrasında NB122 inşa numaralı Rastar3200W sınıfı refakat römorkörü denize indirildi.

Tören sonrası Noyan Altuğ, DenizTV kamerasına konuştu. Altuğ " Kanada'ya teslim edilecek olan, yüksek mühendislik ürünü bu römorkör Avrupa'daki ilk Tier 3 römorkörüdür. Uzmar olarak yüksek mühendislik, yüksek planlama yeteneği ile ileri teknoloji gemileri zamanında, istenilen uluslararası standartlarda çok rahat üretebilliyoruz. Bu Uzmar Türk mühendisinin ve Türk işçisinin başarısıdır. Biz bir römorkör firmasıyız, konusunda lider bir firmayız. Bundan sonra ihracatımız artarak devam edecek. Özellikle bugün memleketimizin içinde bulunduğu ekonomik durumdan dolayı daha fazla çalışıp daha fazla uluslararası piyasalarda markalarımızı yaymak ve ihracatımızı arttırmak zorundayız. Bunu yapabiliriz. Daha ucuz değil daha yüksek teknolojili, katma değeri yüksek olan gemileri ürünleri yapıp memleketimize katkıda bulunabiliriz. Biz bunu yapmaktan çok mutluyuz " dedi.

Editör: TE Bilişim