Uzmar Denizcilik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kaptan Kaan Altuğ, iki römorkörün tesliminde ‘Bir deyim yarattık. Biz salt gemi inşa tersanesi değiliz. Bizim için Uzmar Tersanesi römorkör ve hizmet tekneleri fabrikasıdır' dedi.

Uzmar Tersanesi, Pakistan Karaçi Limanı için inşa ettiği Ghauri ve Purjosh isimli iki römorkörden birincisini teslim etti. Kosbaş-Kocaeli Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Uzmar Tersanesi, Pakistan Denizcilik İdaresi'nin açtığı, Karaçi Limanı bünyesinde hizmet verecek, 70 ton kanca çekme gücüne sahip iki römorkör inşa ihalesini kazanmıştı Uzmar Tersanesi'nin, Karaçi Limanı'na teslim ettiği iki römorkör ile birlikte son 4 senede Kosbaş'ta inşa edip, ihraç ettiği römorkör sayısı 35 oldu.
Törende hazır bulunan Pakistan Denizcilik ve Limanlar Bakanlık Müsteşarı Kaptan Amjad Ali, Karaçi Liman İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Nasreen Haque yaptıkları konuşmalarda, işbirliğinin daha da güçlenerek devam edeceğine inandıklarını söylediler. Törende Karaçi Liman İdaresi Genel Müdürü Jamshed Zaidi, Karaçi Liman Başkanı Shakeel Babar da hazır bulundu.
Uzmar Yönetim Kurulu Başkanı Altay Altuğ kararlı ve dikkatli politikalarla krizin olumsuz etkilerinden alabildiğine uzak kalmayı başardıklarını belirterek; "Biz kendi finansal gücümüz neyse, başarılarımızı da bu imkânlarımıza göre değerlendirdik. Denizcilikten kazandığımızı daima denizciliğe yatırdık. Amacımız ihtisas sahamız olan liman ve açık deniz römorkörleri inşaatında çok daha tanınan ve tercih edilen bir dünya markası haline gelmektir. Bugüne kadarki başarılarımızla bu hedefimize doğru yaklaşmaktayız" dedi.
70 ton çekme gücüne sahip römorkörlerden birincisi Karaçi Liman İdaresi'ne teslim edilirken, ikinci römorkörün de birkaç gün içinde seyre hazır hale geleceği belirtildi.
İyi gemiler yapmalıyız
Uzmar Denizcilik Başkan Yardımcısı Kaptan Kaan Altuğ, Uzmar Tersanesi'nde dış ülkelere ihraç edilmek üzere inşa edilmiş olan römorkörlerin günümüzde dünya genelinde 20 ülke limanında hizmet vermesinden gurur duydukları belirterek şöyle devam etti: "Uzmar Gemi İnşa Tersanesi römorkör inşaatında bir marka olmuştur. Tersanenin başında olan ve emin olunsun ki yaşamını bütünüyle bu tersaneye adayan kardeşim Noyan Altuğ ile beraber, babamız Kaptan Altay Altuğ önderliğinde daima sabrederek, zorluklara göğüs gererek, hep daha iyisini meydana getirmeye kendimizi adadık.
Başardığımıza inanıyoruz. Elde ettiğimiz başarılar asla bizi durduramaz. Bir Japon atasözünü çok sevdik. Biz burada iyi gemiler yapmalıyız. Eğer başarabiliyorsak kâr ederek, eğer mecbursak zarara katlanarak, ancak daima iyi gemiler yapmalıyız. Bir deyim yarattık. Biz salt gemi inşa tersanesi değiliz. Bizim için Uzmar Tersanesi bir römorkör ve hizmet tekneleri fabrikasıdır. Ayrıca biz sadece römorkör inşa etmiyoruz, aslında güvenlik yaratıyoruz."
Ghauri ve Purjosh'un özellikleri
Tam boy: 30.25 metre
Genişlik: 11.75 metre
Derinlik: 5.28 metre (Skeg veya Thruster dahil değil)
Draft: 5.80 metre (Skeg and trusters dahil))
Groston: 455
Gemiadamı sayısı: 10
Ana makine: 2x Caterpillar 3516B 2000kW (2682 HP)
Azimuth Stern Drive: 2x Schottel SRP 1515
Çekme gücü başta: 70 ton
Sürati: 13.0 knots
Klası: Bureau Veritas
Editör: TE Bilişim