Türk Denizciliğine Taze Kan

Liman içinde bulunan Öz Altıntaş Mermer ve Karadeniz Gemi A.Ş.'nin yaptığı 6. geminin denize indiriliş törenine Ünye Kaymakamı Dr. Osman Günaydın, Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Coruk, Öz Altıntaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Kan, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet, Halil, Şaban ve Hasan Kan ile tersane çalışanları ve vatandaşlar katıldı. Törende bir konuşma yapan Hakkı Kan, "2004 yılı Mart ayında temelini attığımız Ünye Tersanemiz geçen 4 yıl içinde büyük bir süratle yatırımını tamamladı. Bu süre

zarfında 70 gemiye bakım onarım hizmeti verdi, 2005 yılı başlarında da yeni gemi inşaatına başlayarak 27 Mayıs 2006'da 5200 DWT'luk ilk kuru yük gemimizi denize indirdi. İkinci olarak 17 Şubat 2007 tarihinde 7800 DWT'luk kimyasal tanker, 20 Temmuz 2007 tarihinde yine 5200 DWT'luk kuru yük gemisini belli aralıklarla denize indirdi. 2006 yılının ikinci yarısında inşaatına başladığımız 5080 DWT'luk Altıntaş Mermer ve Tersanecilik A.Ş.'ye ait Huriye Ana isimli kuru yük gemisini tamamlayarak denize indiriyoruz.

Bu bizim şirketin 9. gemisi olmasına rağmen Ünye Tersanesi'nde yapımı bitirilerek denize indirdiğimiz 6. gemimizdir" dedi.

Bu yatırımları yapmaktan, Türkiye'ye iş ve aş vermekten büyük gurur duyduklarını vurgulayan Kan, "Mermer sektöründen sonra deniz sektöründe de iddialıyız. Kendi gemilerimizle taşımacılığımız ve ülkemizin 40 ortaklı en büyük tersane yatırımını Yalova bölgesine gerçekleştiriyoruz. Bunun yanında Samsun-Tekkeköy mevkisinde de bir tersane yapımına başlanmış bulunmaktayız" diye konuştu.

Denize inecek olan geminin isminin babaannelerinin ismi olduğunu beyan eden Kan, gemi hakkında şu bilgileri verdi:

"Huriye Ana isimli gemimizin boyu 92.65, eni 14, yüksekliği ise 7.75 metre. Gemi tulum ambar sistemli olup, iki ambar özelliğine sahiptir. Türk loydu klas sertifikalı olan Huriye Ana gemimiz dünyanın tüm denizlerinde yük taşıma özelliğine sahiptir."

Kaymakam Günaydın ise konuşmasında, ülke ekonomisine ve ilçedeki istihdama katkılarından dolayı tersane yönetimine teşekkür etti.

sondakika.com

Editör: TE Bilişim