GEV’de Uluslararası Kaynak Mühendisliği 10. dönem sınıfı 16 Mayıs’ta açılıyor

GEV (Gedik Eğitim Vakfı) Makine, Metalürji-Malzeme, Gemi, Uçak, Elektrik-Elektronik, İnşaat vb. mühendislik fakülteleri mezunu adaylara, 500 saatlik teorik ve pratik yoğun bir eğitim programıyla Uluslararası Kaynak Mühendisliği diplomasına sahip olma fırsatı sunuyor. Ayrıca Teknik Eğitim Fakültelerinin Makine, Metalürji ve Metal Eğitimi Bölümü mezunları da bu programa kabul ediliyor. Uluslararası projelerin ihalelerinde diplomalı kaynak mühendislerin istihdam edilmesinin şart koşulmaya başlaması bu alandaki mezunlara duyulan ihtiyacın giderek artmasına neden oluyor.

Uluslararası Kaynak Enstitüsü’nün 2008 yılından bu yana Türkiye sorumlusu olan Gedik Eğitim Vakfı (GEV), 4 yıllık lisans eğitimini tamamlamış genç mühendis/teknik öğretmenlere ve hali hazırda çalışan profesyonellere tüm dünyada geçerliliği olan Uluslararası Kaynak Mühendisliği eğitimleri veriyor. Eğitimi takiben IIW denetiminde yapılan sınavlar sonucunda verilen uluslararası diploma ile mezunlar dünyanın her yerinde Uluslararası Kaynak Mühendisi olarak görev yapabiliyor.
 
Kaynak mühendisleri gemi inşaatı, otomotiv, makina imalat, enerji, çelik konstrüksiyon, havacılık, basınçlı kap imalatı gibi kaynağın kullanıldığı sanayinin pek çok sektöründe çalışma imkanı buluyor.

İstanbul dışından da yoğun ilgi var

Kaynak Mühendisliği Eğitimi İstanbul’da sadece GEV tarafından veriliyor. Eğitime İstanbul dışındaki üniversitelerden mezun olan gençler ve çalışanlar da yoğun ilgi gösteriyor.
GEV'de yetiştirilen kaynak mühendisleri sadece teorik bilgiyle donatılmakla kalmıyor. Tüm kaynak yöntemleri ile pratik yapma imkanı bulan ve aynı zamanda yoğun endüstriyel tecrübelerle de bilgilendirilen öğrenciler, bu sayede mühendislik alanında problem çözme becerisi de kazanıyor.
Program sırasıyla ‘Kaynak Prosesleri ve Donanımları’, ‘Malzemeler ve Kaynak Esnasındaki Davranışları’, ‘Konstrüksiyon ve Tasarım’, ‘Üretim Uygulamaları’ modüllerinden oluşuyor.
GEV’de Uluslararası Kaynak mühendisliği programı 4 veya 7,5 aylık dönemler halinde veriliyor. 4 aylık eğitimde dersler hafta içi her gün 09:00-17:00 arasında yapılıyor. 7,5 aylık dönemde dersler çalışan mühendis ve teknik öğretmenler için hafta içi Pazartesi, Çarşamba, Cuma 19:00-22:00 ve Cumartesi günleri 09:00-17:00 saatleri arasında düzenleniyor.

Editör: TE Bilişim