KOCATEPE TERSANESİ GEMİ İNDİRDİ

Dadaylılar Denizcilik adına inşa edilen 4400 dwt’lik çok amaçlı konteynır gemisi ‘Uğur Dadaylı’ sade bir törenle suya indirildi.
 
Yalova’da faaliyet gösteren Ali ve Necdet Kocatepe’nin sahibi olduğu Kocatepe Tersanesi’nde, Dadaylılar Denizcilik adına inşa edilen 4400 dwt’lik çok amaçlı konteynır gemisi ‘Uğur Dadaylı’ sade bir törenle suya indirildi.

Kocatepe Denizcilik ve Gemi İnşa Sanayi Ticaret Limited Şirketi Genel Müdürü Ali Kocatepe, Dadaylılar Gruba yapılan geminin 18 ayda tamamlandığını belirterek, bu yıl içerisinde Tuzla ve Yalova tersanelerinde yapımı devam eden 3 geminin daha suya indirileceğini söyledi. 

Devam eden projeleri hakkında da açıklamalarda bulunan Ali Kocatepe, Tuzla’daki tersanede yapımı devam eden 6400 dwt’lik dökme yük gemisi, Altınova’da tersanesinde inşası süren 4300 dwt’lik genel kargo gemisi ve 550 DWT Product Tanker’in 2009 yılı içerisinde, 4200 dwt’lik ve 3000 dwt’lik çok amaçlı konteynır gemilerinin de 2010 yılı ilk yarısında suya indirilmesinin planlandığını kaydetti.

Suya indirilme sırasında kızak yerine 20 adet balonun kullanıldığı ‘Uğur Dadaylı’ adlı gemi gerekli testlerin yapılabilmesi için 2 adet römorkör tarafından Kocatepe Tersanesi’nin Tuzla’da bulunan tesislerindeki havuza çekildi.

Uğur Dadaylı adlı geminin suya indirilmesi nedeniyle düzenlenen törene Altınova Kaymakamı Cemal Şahin, Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, Altınova Tersane Girişimcileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Kan ve davetliler katıldı.

Geminin teknik özellikleri

Tonajı: 4.400 DWT
Tipi: Çok amaçlı konteynır
Armatörü: Dadaylılar Shipping
Bayrak: T.C
Uzunluk: 93 metre
Genişlik: 14.55 metre
Yükseklik: 7.60 metre

Draft:6 metre

Ömer Faruk ÇİFTÇİ - PERŞEMBE ROTASI

Editör: TE Bilişim