ÜÇLER TERSANESİ'NE TAHLİYE ŞOKU

Yurt dışına gemi ihraç eden Yalova’nın Dereağzı Mevkii’ndeki Üçler Tersanesi’ne,  yeni yapılacak tersane gerekçe gösterilerek tahliye için 1 yıl süre tanındı.

Milli Emlak Müdürlüğü, tersanenin şehir içinde kaldığını belirterek, 1 Ocak 2006 tarihine kadar araziyi boşaltmaları için tersane sahiplerine tebligat gönderdi. Yetkililer, şirket yöneticilerinden, Hersek Mevkii’ne kurulması planlanan yeni tersanelere taşınmalarını istedi.

"Henüz bir dikili taşın dahi bulunmadığı bir yere taşınmamız isteniyor" diyen Üçler, Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Arslan, "Bu tersane her yıl yurtdışından aldığı gemi siparişleriyle ülke ekonomisine milyon dolarlarca katkı sağlıyor. Adeta yangından mal kaçırırcasına tahliye edilmek istenmemize bir anlam veremiyorum. Elimizde halen tanesi 7.5 milyon dolara mal olacak ve Cezayir’e gönderilecek 5 gemi siparişimiz var. Ancak biz bu Sultanbet siparişi maalesef tahliye sebebiyle alamıyoruz. Bu para ülke ekonomimiz açısından önemli bir meblağ. Milli Emlak Müdürlüğü, 2005 yılı sonuna kadar boşaltmamız için tebligat gönderdi. Yer talebinde bulunduk. Bunun içinde henüz bürokratik işlemleri tamamlanmamış, ne olacağı belli olmayan Hersek’deki tersane gösterildi. Ancak buraya henüz bir taş dahi konmuş değil. Ne olacağı bile belli değil. Biz nasıl buraya gidebiliriz?" dedi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim