Türker Tersanesi 6. tankeri denize indirdi

Kocaeli Serbest Bölgesi'nde kurulu Türker Tersanesi'nde inşa edilen 5 bin 500 detveyt tonluk (DWT) kimyasal tanker, törenle denize indirildi 

Admarin Denizcilik firması için yaptırılan 125 metre uzunluğunda, 17 metre genişliğindeki "Sarah Dee" adlı tanker, denge için kurulan krikolar indirilip, kızakla bağlantıyı sağlayan kaynaklar kesildikten sonra denize indirildi.

6 TANKER 

Türker Gemi Yapım Sanayi ve Ticaret AŞ Mali ve İdari İşler Koordinatörü Gökhan Demirci, tankerin denize indirilmesinin ardından yaptığı açıklamada, Türker Tersanesi'nin üretime Ekim 2006'da başladığını, süreç içinde 20 bin DWT'lik "Nilüfer Sultan", "Halit Bey", 10 bin 500 DWT'lik "Zeynep-A", "Cevdet-A" ve "TDT-2" adlı 5 kimyasal tankeri üreterek sahiplerine teslim ettiklerini belirtti. 

KRİZE RAĞMEN
 

Türkerler Tersanesi'nin, 30 bin DWT'ye kadar her türlü askeri, ticari gemi tasarımı ve üretimi yapabildiğini, yıllık 12 bin tonluk çelik işleme kapasitesiyle ulusal ve uluslararası alanda hizmet sunduğunu anlatan Demirci, küresel finansal krizin hem yurt içi hem de yurt dışında gemi sanayini aşırı derecede olumsuz etkilemesine rağmen kendilerinin üretime devam ettiğini bildirdi. 

CİDDİ SIKINTI 

Türker Gemi Yapım Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Vecdi Özek ise tersanelerinde 20 bin DWT'lik "Alemdar" adlı kimyasal tankerin yapımının sürdürüldüğünü, ardından 25 bin DWT'lik bir kimyasal tanker daha inşa edeceklerini söyledi. Ekonomik krizin tamamen finansa dayalı işleyen gemi sanayini aşırı olumsuz etkilediğini ifade eden Özek, "Söz konusu iki tankerin dışında önümüzde yeni alınan siparişlerimiz yok. O da ciddi bir ekonomik sıkıntı yaratıyor'" diye konuştu.

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim