Türker Denizde de İddialı

Karayolu taşımacılığı ala nında yaptığı şöhretini lojistik depolama ve otomobil taşımalarıyla ilerleten Türker, RORO ortaklığıyla tanıştığı denizde de aynı hızla büyüyor.
Son olarak 11 bin 500 tonluk M / T Özay 6 isimli tankeri denizle buluşturan Türker, bu sektörde de iddialı olacağını gösterdi.
Kökeninde genç bir aile şirketi olan Türker, UN RORO ile çok ortaklı bir yapıya dahil olmuştu.
Burada edinilen ortaklık kültürü ve deneyimini , taşımacılık sektöründe gümrüksüz akaryakıt satış istasyonuyla tanınan Bilnam ile başka bir alana taşıdı.
Bilnam ortaklığıyla yapılan Göcek Tüneli'ni geçtiğimiz yıl hizmete açan Türker, aynı yıl içinde ADMarin ile 25 milyon dolarlık bir yatınm yaparak tersane kurdu.
29 Ekim 2006 tarihinde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından açılışı yapılan tersanede bugüne kadar aylık ortalama bin ton işleme yapılmakta.
Tersane, 10 bin 500 tonluk ilk gemisini müşterisine teslim etmiş durumda.
Şu an tersanede yapımı devam eden 2 adet 10 bin tonluk, 3 adet 20 bin tonluk gemiler mevcut.
Eldeki diğer siparişlerle birlikte tersane 2010 senesine kadar dolu. Bilnam ortaklığı ile birlikte işlettiği ilk gemisini 9 Aralık 2007 tarihinde suyla buluşturan Türker'in filosundaki gemi sayısı yapılacak gemilerle birlikle 6'ya toplam taşıma hacmi ise 70 bin tona ulaştı.
Torlak Tersanesi'nde Halikarnas Şirketler Grubu ile ortak olarak imal edilen Özay 6 tankerinin denize indirilmesi töreninde konuşan Türker Grubu Başkanı Tamer Türker; taşımacılık sektöründen gelen deneyimle girdikleri bu alandaki yatırımlarını sürdüreceklerini söylerken DTO Başkanı Metin Kalkavan da yaptığı konuşmada sektördeki olumlu gelişmelere değindi.

M / T Özay 6 Principal Dimensions
LOA 130 . 12 m
LBP 123 . 67 m
Breaedth 19 . 6 m
Depth 10 . 90 m
Dwt 11 . 490 ton
Service 15 Knots

Kargo Haber

Editör: TE Bilişim