Türkiye'de inşa edilen 3 adet kompakt kimyasal tankerlik seriden sonuncusu yakında hizmete girecek. Gemilere yeni Alman armatörleri  John T. Essberger'den büyük övgü var.

SeaNews Turkey'de yer alan The Motorship çıkışlı Tom Todd imzalı habere göre, Essberger Tankers'in Yöneticisi Hugo Finlay, 99,4 metre uzunluğundaki serinin ilk gemisi Johann Essberger'in tesliminden sonra yaptığı yorumda gemiyi inşa eden Ereğli Tersanesi'ni övdü. Hugo Finlay; "Gemi çok yüksek standartlarda inşa edilmiş ve mükemmel kondisyonda teslim edilmiştir" dedi.

Gemileri inşa eden tersane Türkiye'nin Ereğli tersanesi olup BUreau Veritas (BV) tarafından klaslanan serinin ikinci gemisi Ursula Essberger yakın zamanda hizmete girdi ve Avrupa'ya ilk seferini daha yeni gerçekleştirdi. Bu yılın başlarında Essberger tarafından yapılan açıklamada serinin son gemisi olan Elsa Essberger'in Kasım ayında hazır olacağı bildirilmişti.

Ancak, sözcü Svante Domizlaff, Motorship'e yaptığı açıklamada geminin önümüzdeki yıla ancak teslim alınabileceğini söyledi. Sözcü gecikmeye neden olarak 2009 siparişlerinin gerçekleşmekte olmasını gösterdi. Domizlaff; "Sipariş verildiğinde uygun fiyata gemi inşa ettirilecek tersane bulmak kolay değildi" dedi.

Holanda bayrağı taşıyacak olan gemiler 17 kişilik mürettebat kapasiteli, çift cidarlı Class 11 kimyasal tankerler olup toplam 6,368m3 kapasiteli 12 adet paslanmaz çelikten tankları bulunuyor. Saatte 150 m3 yük tahliye kapasiteli tulumba sistemine sahip olan gemilerin uzunlukları 99,4 genişlikleri 17,2 metre. Gemiler MAN-B&W ana makinelere sahip ve 8L32/40 tipi bu makineler 750 devir/dakika ile 4,000kW güç üretebiliyor, gemiyi 14 knots hıza çıkartabiliyorlar. 390 kW gücünde başitere sahip gemilerin 585 kW dizel jeneratörleri ve 130 kW emercensi dizel jeneratörleri bulunuyor.

Essberger Tankercilik Şirketinin üçlü serinin arkasından yine Ereğli tersanesine 8.500 DWT'luk bir adet tanker siparişi daha bulunuyor. Bu yılın başlarında şirket bir kısım yaşlanmış kimyasal tankerleri elden çıkarmıştı. Şirket, aynı zamanda 6 adet modern 8.500 DWT kimyasal tankeri rakip armatör şirket UCT ile olan sözleşme portföyleri ile birlikte satın  alarak da kimyasal taşımacılığında etkinliğini belirgin bir şekilde arttırmıştı. Paslanmaz çelik tankları bulunan bu tankerler 2004/2005 yıllarında inşa edilmiş gemiler.

Editör: TE Bilişim