TERSANEYE İTİRAZ KAMPANYASI

Yalova'da inşası planlanan gemi tersanesine bir grup vatandaş itiraz etti. 461 kişinin Bayındırlık Bakanlığı'na itiraz dilekçesi gönderdiği öğrenildi.

Yalova'nın Altınova İlçesi Hersek Bölgesi'nde 4.5 km'lik sahil şeridine 40 ortaklı bir şirket tarafından tersane kurulması çalışmalarına, ilçeden bir grup vatandaş tepki gösterdi. Subaşı Beldesi sakinleri Altınova'dan da bazı vatandaşların katılımıyla toplanan 461 dilekçeyi Bayındırlık Bakanlığı'na gönderdi.

Yalova-Altınova Tersane Girişimcileri Başkanı Hakkı Kan, "Subaşı Belediye Başkanı ve yanındaki bazı insanlar baskı ve tehditle beldedeki insanlara tepki dilekçeleri yazdırıp imzalattı. Bu Piabet Yalova'nın geleceğine indirilen bir darbedir. Bu tersaneyle bölgede binlerce aile ekmek yiyecektir" dedi.
Öte yandan, tepkileri değerlendiren AK Parti Yalova İl Başkanı Fikri Demirel ise,

"Bizler Yalova'da kalıcı yatırımların olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu anlamda tersaneye büyük önem veriyoruz. Biz Yalova halkının sevinmesini beklerken, ne yazık ki Yalova'nın gelişip kalkınmasını istemeyen kişiler var. Bayındırlık Bakanlığı itiraz dilekçelerini değerlendirileceği için bir süre daha dolgu için bekleyebiliriz" şeklinde konuştu.

Kaynak:İHA

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim