TERSANECİLERİ HARACA BAĞLAYAN ÇETE YAKALANDI

Çetenin bazı tersane ve gece kulübü sahiplerini haraç alabilmek amacıyla yaraladıkları öne sürülürken, şahısların üzerinden Baretta marka uzun namlulu bir tabanca ve kaleşnikof marka uzun namlulu silah çıktı.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Tuzla ve Pendik ilçesinde çıkar amaçlı bir suç örgütünün varlığını tespit etti. Silahlı şuç örgütünün özellikle Tuzla Tersanesi'nde faaliyet gösterine gemi inşaa firması sahiplerini sindirme, tehdit ve silahlı yaralama gibi yöntemlerle haraca bağladığını belirledi. Çetenin bazı gece kulüplerini de haraç için basarak silahla adam yaraladıkları da öğrenilirken, organize polisi şebekeye yönelik operasyon başlattı.

"Şah" ismi verilen ve 08 Kasım 2006 günü yakalamaya dönüştürülen operasyonlar neticesinde; çetenin 1'i kadın 7 üyesi yakalandı. Çete lideri Zabit A., "Mehmet A." sahte kimliği ve yine aynı isme düzenlenmiş sahte pasaportla yakalanırken, kız kardeşi N.A'nın da kendi evinde çeteye ait bir silahı sakladığı tespit edildi. Çetenin bir diğer üyesi Servet A.'nın da çete liderinin kardeşi olduğu bildirilirken, şahıslarla birlikte; 1 adet kaleşnikof otomatik silah, 1 adet Baretta marka uzun namlulu tam otomatik silah, 1 adet ruhsatsız tabanca, 2 sahte nüfus cüzdanı, 1 sahte pasaporta ve çok sayıda fişek ele geçirildi.

Çete üyeleri emniyetteki sorgularının ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Haraç çetesinin 18 Ocak 2006 tarihinde Tuzla Tersanesi'nde bir gemi inşaa firması sahibinin gasp amaçlı tehdit edilmesi ve otomobilinin kurşunlanması, 2006 yılı Mart ayında yine Tuzla Tersanesi'nde bir gemi inşaa firması sahibinin gasp amaçlı tehdit edilmesi, 2006 yılı Nisan ayında Tuzla'da ikamet eden bir şahsın gasp amaçlı tehdit edilmesi ve 25 bin YTL'sinin gasp edilmesi, 31 Ekim 2006 tarihinde Tuzla'daki Hünkar gece kulübünün basılması ve 2 işyeri çalışanının yaralanması olayına karıştıkları tespit edildi. Ayrıca bir tersane sahibinden silah zoru ile 30 bin 700 YTL haraç aldıkları öğrenildi.

Bu arada, ele geçirilen Baretta marka uzun namlulu tabancanın bir benzerinin de Sedat Şahin ve adamlarına yönelik operasyonda ele geçirildiği öğrenildi.

 DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim