"Tersanelere Sahip Çıkılmalı"

Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, tersanelerin son durumunu değerlendirerek, tersanelere sahip çıkılmasını istedi.

Gülüç belde Belediye Başkanı Aydın Güngör, tersaneler ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, tersaneler için teşvik yollarının aranması gerektiğini belirtti.

Ereğli'nin tarihinde böyle bir krizin yaşandığını sanmadığını belirten Güngör, "Türkiye'nin incisi ERDEMİR, Türkiye'nin göz bebeği tersaneler her ikisi de Ereğli'mizde. Bu küresel kriz her ikisinde de onarılmaz yaralar açtı. Özellikle tersaneler bölgesinde tersane sahipleri işçi çıkarmak zorunda kaldılar. Çünkü siparişler iptal edildikçe 6-7 bin çalışan insan sayısı 3-4 binlere kadar düştü. Bunun ilçemize ve beldemize getirdiği sıkıntıyı belediye başkanı olarak hep beraber yaşıyoruz.

Çünkü onlar bir iş bulmanın, bir meslek sahibi olarak çalışmanın ve ekonomik olarak da yaşamı devam ederken, kiradaysa kirasını veremiyor, eşya almışsa taksitini ödeyemiyor. Elektrik, telefon, su paralarını vermekte zorlanıyor. Maaş alamamanın sıkıntılarını yaşıyor. Ereğli'nin tarihinde böyle bir krizle karşılaştığını sanmıyorum.

Zaman zaman tersanecilerle beraber oluyoruz. Onların beklentileri kısa zamanda yeni siparişler alıp, istihdam oluşturmak ve önceki 6-7 bin işçi sayısına ulaşmanın mücadelesini veriyorlar. Bu kriz mutlaka geçecektir. Önümüz açılmalıdır. Yoksa, Ereğli ekonomisi daha da üzücü bir duruma gelecektir. Bizim beklentimiz her ne kadar gemi sektöründe ve kömür sektöründe teşvik olmaz deseler de olmanın yolları mutlaka aranmalı. Tersanelere sahip çıkılmalı. İşsizliğin getirdiği acıları bir an önce unutmamız lazım. Orda yetişmiş insan gücü var. Bunlar kolay kolay yetişmiyor. Bunların ilçemize kazandırdığı katma değerin farkına varmalıyız ve aynı hareketliliği, aynı canlılığı getirirsek inanıyorum ki oradaki tersane sahipleri de önceki güzelliği, çalışma ortamını yeniden oluşturur. Hepimizi üzen sıkıntıları inşallah bir an evvel atlatırız" dedi.

 

Editör: TE Bilişim