Tersane Kredilerine Hazine Garantisi

Türk Eximbank’ın kredilerine hazine garantisi geliyor.

Londra merkezli Lloyds List gazetesinde dün yayınlanan Julian Macqueen imzalı habere göre, abluka altındaki Türk gemi inşa sektörüne mali destek sağlamayı amaçlayan hükümet planı için düğmeye basıldı.

Türk Eximbank’ına mali konularda danışmanlık yapan Finship Türkiye’nin ortak yöneticisi Aslan Paksoy,  Lloyds List’e yaptığı açıklamada hükümet planının onaylandığını bildirdi.

Denizcilik sektörünün patlama yaptığı dönemde, bazı Türk tersaneleri risk alarak açığa gemi yapma işine girdi. Ancak bu tersaneler sonrasında yaşanan acımasız düşüşe hazırlıksız yakalandılar, açığa yaptıkları gemilere ne bir kiralayan ne de bir armatör bulabildiler.

Hükümetin girişiminden sonra, Türk bankaları hazine garantisi oldukça bu tersanelere diledikleri kadar kredi vermekte beis görmeyeceklerdir. Kredi alan tersane-veya armatör, mali açmazdan kurtularak bitirilememiş yeni inşayı tamamlayacak ve netice itibariyle bu gemileri pazara sokabilecektir.

Bir Türk gemi finans avukatına göre bu plandan halihazırda yararlanacak 10 proje bulunmakta. Hazine garantisi denizcilik sektörüne kredi veren bankalar tarafından memnuniyetle karşılanmış durumda.

  • Haberin orijinalini Seanews'tan okumak için TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilişim