'Tersane işçileri bile bile ölüme gönderiliyor'
 
GEÇTİĞİMİZ salı günü Torgem Tersanesi Gimsa Taşeron firmasında 'taşçı ' olarak çalışan Cabbar Ongun 'un, perşembe günü ise Selah Tersanesi Bora Denizcilik Firmasında 'elektrikçi' olarak çalışan Güney Akarsu'nun iş kazalarına kurban gitmesi iş güvenliği konusunda işyerlerinde hayati eksiklikler olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Konuyla ilgili geçtiğimiz gün Selah Tersanesi önünde 'İş Güvenliği ve Yaşam Hakkı İstiyoruz' talepli basın açıklaması yapan, DİSK 'e bağlı Liman, Tersane, Gemi, Yapım-Onarım İşçileri Sendikası (Limter -İş), tüm tersane işçilerini, iş kazalarına karşı duyarlı olmaya, kuralsız ve iş güvencesiz çalıştırılmaya karşı örgütlenmeye çağırdı.

Açıklamda 'Bu ilk iş cinayeti değil, bundan sonra da bu koşullar devam ettiği sürece ölümler, iş kazaları devam edecektir' denildi.

Neredeyse her gün ölüm haberleri aldıklarını belirten Limter -İş Genel Sekreteri Kanber Saygılı, tersane patronlarına trilyonlar kazandırdıklarını ama patronların iş güvenliği malzemelerini kendilerine çok gördüklerini belirterek 'Bizi bile bile ölüme gönderiyorlar' dedi. Çalışma saatlerinin azaltılmasını, her tersaneye doktor, ambulans ve revir sağlanmasını isteyen Saygılı, işçilerin insanca yaşama ve çalışma koşulları için bir arada olması gerektiğini söyledi.

Birgün

Editör: TE Bilişim