Tersane için sabırsızlanıyorlar

Çamburnu Tersanesi Gemi Yapımcıları Kooperatifi Başkanı Rıfkı Başaran;

"Bölgemiz için önemli bir yatırım olan tersanenin son aşamaya gelmesinden bizde mutluyuz. Umuyorum ki göç verdiğimiz bu bölgeden insanımıza iş sağladığımızda göçünde önüne geçmiş olacağız. Bizler Çamburnu Gemi Yapımcıları Kooperatifi olarak iki parselinde bizlere verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü mevcut yerimizde saha sıkıntısı yaşıyoruz. İki parsel bu nedenle bizim için önemli. Yapılan ihalede katılımın fazla olmaması nedeniyle iki parselinde bize verilmesi gerektiği düşüncesindeyim. Bizlerde tersanenin bir an önce yapılıp hayata geçmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Kooperatif olarak Avrupa Birliği fonlarından yararlanmak içinde girişimde bulunacağız."

Ahmet Çakmak –Taşeron firma yetkilisi

"Karadeniz Bölgesi için önemli bir yatırım olduğuna inanıyorum. Zaten iş olanaklarının az olması nedeniyle fazla işçi çalıştıramıyoruz. Tersanenin faaliyete geçmesiyle bölgemizde önemli oranda canlılık yaşanacaktır. Bu da yaşanan göç olaylarını engelleyecektir. Birçok kişi gurbete gitmeden kapısının dibinde iş bulacaktır. Şunu da vurgulamak isterim ki yapılan bütün siyasi oyunlara rağmen tersanenin Sürmene’ye kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. "

Zafer Başaran – İşletme sahibi

"Tersane ne kadar erken sonlandırılırsa bizler içinde o kadar iyi olur. Çünkü bölgede herkes tersanenin bitirilip hayata geçirilmesini sabırsızlıkla bekliyor. Bizlerde işletme sahipleri olarak yatırımlarımızı yeni yapılacak yerlere göre planlıyoruz. Tersane ile ilgili gelişmeleri bizlerde yakından takip ediyoruz. Umuyorum ki hiçbir engel çıkmadan tersane ilerler, yetkililerde gereken önemi verirler."

Enver Çoğlak – Kaynak ustası

"Bizler içinde tersane önemli çünkü iş bulmamız daha kolay olur düşüncesindeyim. Alacağımız ücretlerinde tersanenin açılmasıyla yükseleceği kanısındayım. Birçok arkadaşım işsizlik nedeniyle gurbete gitmek zorunda kalıyor. Tersanenin gelmesiyle bu sorununda aşılacağı kanısındayım."

Köksal Şengün - İşletme sahibi

"Şu an büyük bir durgunluk var. Sadece tersanenin açılması yetmiyor. İş olanaklarının da artırılması gerekiyor. Mevcut konumumuzu bile sürdüremiyoruz. işçi sayımızı yarı yarıya düşürdük yine de giderleri karşılamada sıkıntı yaşıyoruz. Denizlerimizden gereken ölçüde yararlanamıyoruz. Dolayısıyla gemicilik yapımı asgari seviyede kalıyor. Her türlü zorluğa karşın mücadelemizi sürdürüyoruz. Bizlere imkan verildiği takdirde yapamayacağımız hiç birşey yok. Tersanenin iki parselinin de bizlere verilmesi gerekir."

 

Editör: TE Bilişim