Tersan Tersanesi A.Ş. (Tersan Tersanecilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.)  F / T Atlantic Viking'i teslim etti

SeaNews Turkey'de yer alan habere göre; Yalova'da buluınan Tersan Tersanesi,  Norveç Alesund merkezli tanınmış balıkçılık şirketi, AS Giske Havfiske için inşa ettiği 74,7 m  trol teknesi F/T Atlantic Viking'i teslim ettiğini duyurdu. 

Balık proses tesisi ile donatılmış olan F / T Atlantic  Viking,  Norveç'ten farklı gemi sahipleri için Tersan Tersanesi'nde yapım aşamasında olan beş adet trol  teknesi serisinin dördüncüsü. 

 İlk üç trol teknesi  F / T Havbryn, F / T HAVSTRAND ve F / T VOLSTAD sahiplerine, sırasıyla Strand Fiskelsrap'a  Şubat ayında, AS Strand Havfiske ve VOLSTAD şirketlerine ise bu yılın Mayıs ve Haziran aylarında teslim edilmişti.

Teslim töreninde TERSAN grup başkanı Nurettin Paksu, "F / T Atlantic Viking  teknesini sahipleri Giske Havfiske AS şirketine teslim etmekten dolayı çok mutluyuz" dedi. 

Paksu; "F / T Atlantik Viking biz son sekiz ay içinde Norveç teslim olduğu dördüncü gelişmiş trol balıkçı teknesi, biz tersanemizde bu gemilerin seri üretim gibi inşa edildiğini görmekten büyük mutluluk duyuyoruz.  Tersan, sekiz ay içinde yüksek kaliteli, 4 fabrika trol teknesini  farklı Norveç armatörler e teslim etmiş olması başarısının b ir kanıtıdır. Biz bu son teslimlerin başarımızın sürdürülebilirliğini gösterdiğinden  ve Norveç ile işbirliğimizin  giderek artarak Norveç gemi inşa pazarında daha fazla yer alacak olduğumuzdan çok eminiz. Her  bu başarıya ulaşmak için bu proje katkıda bulunan kişilere ve taraflara teşekkür ederim. " dedi. 

Aşağıdaki VİDEOda geminin 4 ay önce yapılan denize indirme töreninden çekimler yer alıyor.  

 

 

Editör: TE Bilişim