Tersan, M/S NYKSUND isimli balık yemi gemisini teslim etti

Türkiye’nin önde gelen spesik gemi inşa tersanelerinden Yalova merkezli Tersan Tersanecilik Sanayi ve Ticaret A.Ş., son teknolojiye sahip LNG yakıtlı balık yemi gemisi M/S NYKSUND'u Norveç'in saygın denizcilik şirketi Nordnorsk Shipping’e teslim etti.

>

Tersan Genel Müdürü Mehmet Gazioğlu, geminin teslim töreninde yaptığı konuşmada; “Müşterimiz NSK Shipping’i tekrar tersanemizde görmekten mutluyuz. M/S HOYDAL'ın kısmen kardeş gemisi olan M/S NYKSUND, daha gelişmiş teknoloji ile çevreci ve innovatif çözümlere sahip. Biomar’ın ve NSK’nın balık yemi taşımacılığı altyapısının modernizasyonunda önemli bir rol oynuyor. Bizi daha büyük atılımlar için cesaretlendiriyor” dedi.

M/S NYK SUND, Norveç bayrak kurumunun talep ettiği DNV GL sınıflandırma kural ve düzenlemelerine uygun olarak inşa edildi. Gemi; DNV GL, +1A1, R0, E0, TMON, GAS FUELED sınıf işaretlerine sahip.

81.5 metre uzunluğunda ve 16 metre genişliğindeki çevre dostu M/S NYKSUND, 2 bin 700 ton balık yemi ve 500 ton güverte kargosu taşıyabiliyor. Geminin yüksek standartlı kamara ve yaşam alanları 7 kişilik mürettebata ev sahipliği yapabiliyor.

Geminin itiş gücü Rolls-Royce tarafından sağlanan 2 bin 160 kW güce sahip LNG yakıtlı bir motor tarafından üretiliyor. Bir boşaltma vinci ve yan asansör içeren M/S NYKSUND'un kargo düzeneği balık yemini hassas ve verimli bir şekilde taşıyor. Yüksek manevra kabiliyetine sahip gemi güçlü pervaneleri ve dinamik pozisyonlama sistemi sayesinde bağlama hatlarına ihtiyaç duymadan balık çiftliklerinde etkin şekilde hizmet verebiliyor. 

Editör: TE Bilişim