Milli gemiler hizmete alındı

Tuzla’da bulunan RMK Marine’de düzenlenen ’TCSG Dost’ ve ’TCSG Umut’un’ teslim törenine Milli Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hasan Uşaklıoğlu ve Koç Holding Savunma Sanayi, Diğer Otomotiv ve Bilgi Grubu Başkanı Kudret Önen katıldı.

Teslim töreninde konuşma yapan Milli Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, “Türkiye’de bu gemiler yapılabilir. Yapıldığının işaretleri yavaş yavaş ortaya geliyor” dedi. Yardımcı, “MİLGEM’i (Milli Gemi) yurt içinde ve dışında övünerek anlatıyorum. MİLGEM’in daha büyüklerini yapacağız hep beraber. Bakanlık olarak hedefimiz TSK’nın ihtiyaçlarının tamamını yerli imkan ve kabiliyetlerle yapmak adına hedeflerimiz vardır” şeklinde konuştu. Tümamairal Uşaklıoğlu daha sonra teslim edilen gemilerin   komutanlarına Türk Bayrağı ve gemi filandrası’nı takdim etti.  

Bayrağı ve Gemi Filandrası’nı alan komutanlar da yemin etti. Teslim edilen gemilere Türk bayrağı ve gemi filandırası asıldı.

Editör: TE Bilişim