"Sultan Atasoy" Törenle Denize İndirildi

Yalova-Altınova Tersaneler Bölgesi’ndeki Yaşarsan Tersanesi’nde Atasoy Denizcilik adına inşa edilen ‘Sultan Atasoy’ adlı kuru yük gemisi düzenlenen törenle denize indirildi.

Yaşarsan Tersanesi’ndeki törene Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Gemi Mühendisleri Odası Başkanı Osman Kolay, Yalova-Altınova Tersane Girişimcileri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Kan, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ ile çok sayıda davetli katıldı. 160,8 metre boyunda, 16,3 metre eninde, 6400 DWT’luk kuru yük gemisinin denize iniş kurdelesini Yaşar Duran Aytaş, Hasan Naiboğlu, Atasoy Denizcilik’ten Nusret Atasoy birlikte kesti. Kurdele kesimi öncesinde de konuşmalar yapıldı.

“Bir geminin yapımı çocuk yetiştirmeye benzer”

Yaşarsan Tersanesi adına sahibi Yaşar Kale’nin kızı Yasemin Fazlaca bir konuşma yaptı. Fazlaca, gemi yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek, “Atasay Denizcilik için şu ana kadar iki gemi yapımı gerçekleştirdik. Yatırıma devam için her türlü fedakarlığı gerçekleştiriyoruz. Sektörümüz bu krizden olumsuz etkilendi, zor sürece girdi. Bunu devlet desteğiyle atlatabilecek düşüncesindeyiz. Bu bölgede destek olanlara çok teşekkür ediyorum. Bir geminin yapımı bir çocuğu dünyaya getirip yetiştirmek gibidir. Biz de bunun gururunu yaşıyoruz” dedi.


Atasoy Denizcilik adına bir konuşma yapan Burak Atasoy ise Yaşarsan Tersanesi ve altyapı firmalarına teşekkür etti. Atasoy, “Bu gemi filomuza hayırlı olsun. Bol kazançlar diliyorum” diye konuştu.


Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş da törende bir konuşma yaptı. Gemi indirme törenlerinin sevinç ve gurur yaşattığını söyleyen Aytaş, “Kriz bize üzüntü yaratıyor. Sabırla bekliyoruz. 2007-2008 yıllarındaki dönemlere inşallah geliriz. Bu gemimize kazasız belasız işler diliyorum” diye konuştu.


Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu da denizciliğin kolay bir iş olmadığını söyleyerek, “Kolay iş yok. Bu sektörde çok sayıda kişiyi istihdam ediyorsunuz. Çünkü iş kolu çok. Bakın, bu geminin yapımında 300 kişi çalıştı. Bu da yan sanayisi ile birlikte yaklaşık 2 bin kişiye aş ve istihdam sağlıyor anlamındadır. Neredeyse bir ilçe sayısı bu” şeklinde konuştu. Tersanede çalışan işçiler Müsteşar Naiboğlu ile birlikte fotoğraf da çektirdi.


Konuşmaların ardından uluslararası kuru yük taşımacılığı yapacak olan gemi 10. Yıl Marşı eşliğinde büyük bir coşkuyla denize indirildi.


Editör: TE Bilişim