SGK Asgari İşçilik Tespit Komisyonu GİSBİR'i ziyaret etti

Sosyal Güvenlik Kurumu Asgari İşçilik Tespit Komisyonları İstişare Komisyonu Üyeleri Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği’ni (GİSBİR) ziyaret ederek Gemi İnşa iş kollarına ait Asgari İşçilik Oranının belirlenmesi çalışmaları hakkında görüşme ve değerlendirmelerde bulundu.

Komisyona Birlik toplantı salonunda konu hakkında brifing verildi ve karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu. GİSBİR Yetkilileri tarafından, değişik tip ve büyüklükte gemilerin inşalarında harcanan işçiliklerin her bir proje için farklı olduğu hususu gerekçeleri ile birlikte anlatıldı ve asgari işçiliklerin proje bazında hesaplanması gerektiği hakkında örnekleri ile birlikte bir sunum yapılarak bilgi verildi. Aynı gün Tuzla Tersaneler Bölgesinde bulunan ve Yat İnşa Bakım Onarım işi yapan URSA Gemicilik Bakım Onarım A.Ş. tersanesi ziyaret edilerek, tersane çalışmaları hakkında yerinde bilgi edinildi.

19.10.2017 Perşembe günü yine Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bulunan Sedef Tersanesi ziyaret edilerek ve farklı Gemi tipleri ve ülkemizin ilk milli uçak gemisi inşaatı yerinde görülerek Tersane yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi alındı.

Editör: TE Bilişim