Selay sürpriz projeler peşinde

Armatörlük ve gemi inşa alanında faaliyet gösteren Selay Grup, Tuzla’da kızakları dolu birkaç tersaneden biri. Kızaklara yeni gemiler koymak için potansiyel ülke ve müşterilerle görüştüklerini söyleyen Selay Tersanesi Genel Müdürü Fuat Çolak, yakın zamanda sürpriz sipariş sözleşmeleri yapacaklarını ifade etti.

Kimyasal tanker armatörü olarak bilinen Selay Denizcilik, 1988 yılında kimyasal tanker inşasına başlayan ilk firmalardan biri. Bugüne kadar tersaneye 25 milyon dolar yatırım yaptıklarını açıklayan Fuat Çolak, Tuzla’da hiç borcu olmayan nadir tersanelerden biri olduklarını kaydetti.

Büyük kısmı 2000 yılından sonra olmak üzere bugüne kadar 36 gemi inşa eden Selay Tersanesi, biri kendi filosu olmak üzere şu an 5 geminin yapımına devam ediyor.

Piyasada özel amaçlı yeni inşa gemilere talebin arttığını söyleyen Fuat Çolak, yabancı armatörlerle bazı görüşmelerin sürdüğünü ve kesin sözleşmesi yapılınca sürpriz projeleri açıklayacaklarını ifade etti. Çolak, piyasanın ticari gemilere doyduğunu ve ağırlıklı olarak iş botu, römorkör ve destek gemileri gibi özel amaçlı gemi projelerine talebin olduğunu vurguladı. (Haberin devamı 27 ekim tarihli PERŞEMBE ROTASI’nda)

 

Editör: TE Bilişim