Sedef Tersanesinde Bir Ölüm Daha

Tuzla'daki Sedef Tersanesinde bir üzücü kaza daha dün yaşandı. Sedef Tersanesi'ne bağlı İzoçim isimli taşeron firmada boyacılık yapan Ali İhsan Çam dün tersanede çalışırken geçirdiği iş kazası neticesinde hayatını kaybetti.

Konuyla ilgili olarak Limter-İş sendikasınca yapılan açıklamada "Tersanelerde söz hükmünü yitirmiştir. Çünkü tersane patronları, hükümet devlet ve kamuoyu da biliyor ki iş cinayetlerinin tek bir nedeni vardır. Kuralsızlık, yasa dışılık, esnek çalışma, örgütsüzlük ve taşeronluk sistemidir. Dahası üç kuruşluk iş güvenlik malzemelerinin tersane işçilerine çok görülmesidir." denildi.

Sendika açıklamasında hayatını kaybeden Ali İhsan Çam'ın 31 yaşında olduğu ve 3 çocuk babası olduğu belirtilerek "İki gün önce aramızdan ayrılan yüksel Özdemir 45 yaşındaydı arkasında bir eş beş çocuk, Ali ihsan arkadaşımız ise 31 yaşındaydı arkada bir eş üç çocuk bırakarak patronların kar hırsına kurban gittiler. Her iki arkadaşımızda yüksekten düşme sonucu hayatlarını kaybettiler." denildi.

Sedef Tersanesinde bundan 2,5 ay önce elektrik işleri yapan Elkon Ltd. Şti.'nde çalışan Onur Bayoğlu adlı 19 yaşındaki işçi iş kazası neticesinde hayatını kaybetmişti.

Geçtiğimiz günlerde  ise sendika; Sedef Tersanesi önünde 7,5 saat eylemi gerçekleştirmişti. Eylemin gerekçesi olarak Sedef Tersanesi'nin "Ağır ve Tehlikeli İşkolu Yönetmeliği"ne uymayan taşeronlarını uyarmak ve işçileri aydınlatmak gösterilmişti.

DenizHaber.Com

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim