Sedtef Tersanesi Önünde 7,5 Saat Eylemi

DİSK'e bağlı Limter-İş sendikası tarafından yapılan basın duyurusunda; "Sendikamız Tersane patronlarını uyarı eylemlerine devam ediyor. 19 Mart Çarşamba sabah saat 07.45’de Sedef Tersane önünde, Ağır ve Tehlikeli İşkolu Yönetmeliği gereği 7,5 saat uygulamasına uymayan taşeronları uyardı." denildi.

Limter-İş duyurusu şöyle:

"Sedef tersanesi önünde bir araya gelen sendikamız üyeleri, “Ağır ve Tehlikeli İşkolu Yönetmeliği’ne Uyulsun, 7,5 Saat uygulansın” Limter-İş Sendikası imzalı pankart açtı.
Sendika yöneticilerimiz yaptıkları açıklamayla, işçilere seslenerek 7,5 saat çalışmaları gerektiğini açıklarken bu yönetmeliğe uyulmadığı takdirde sendikamıza bildirmelerini istedi. 27–28 Şubat Greviyle kazanılan 7,5 saat uygulamasına bazı tersanelerin uyduğunu hatırlatan arkadaşlarımız, Sedef tersane patronlarının da derhal uymasını istedi. Uyulmadığı koşullarda tersane önünden ayrılmayacaklarını ve işçilerin yasal hakkı olan 7,5 saat uygulanmasına sonuna kadar sahip çıkacaklarını açıkladılar.

Tersane önlerini mesken tutan sendikamız işçi arkadaşlarımızı aydınlatmaya devam edecektir.  Bildiri dağıtılarak işçiler aydınlatılacak ve yönetmeliğe uymayan tersanelerin önünde basın açıklaması yapılarak tersane patronları yönetmeliğe uymaya çağrılacaktır. "

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim