Admarin'in Sarah Dee tankeri kasım sonunda hizmette

Kosbaş-Kocaeli Serbest Bölgesi'ndeki Türker Tersanesi'nde inşa edilen 8.500 dwt'luk IMO II Tip kimyasal tankerin kasım sonunda hizmete girmesi bekleniyor.

Admarin Denizcilik firması adına inşa ettirilen 125 metre uzunluğunda, 17 metre genişliğindeki "Sarah Dee" adlı tankerin denize indirilen altıncı gemi olduğunu hatırlatan Türker Gemi Yapım Sanayi ve Ticaret AŞ Mali ve İdari İşler Koordinatörü Gökhan Demirci, üretime başladıkları Ekim 2006'dan bugüne kadar 20,000 dwt'luk "Nilüfer Sultan", "Halit Bey", 10,500 dwt'luk "Zeynep-A", "Cevdet-A" ve "TDT-2" adlı 5 kimyasal tankeri inşa ederek sahiplerine teslim ettiklerini söyledi.

Küresel ekonomik krizin çok yoğun olumsuzluklarına rağmen Türker Gemi İnşa Tersanesi'nin, 30,000 dwt'na kadar hertürlü askeri, ticari gemi tasarımı ve üretimi yapabildiğini, yıllık 12 bin tonluk çelik işleme kapasitesiyle ulusal ve uluslararası alanda hizmet sunduğunu işaret eden Gökhan Demirci, küresel finansal krizin hem yurt içi hem de yurt dışında gemi sanayini aşırı derecede olumsuz etkilemesine rağmen projelerin gerçekleştirilmesine devam ettiklerini söyledi.
 
Önümüzde yeni alınan sipariş yok

Türker Gemi Yapım Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Vecdi Özek ise tersanede 20,000 dwt'luk "Alemdar" adlı kimyasal tankerin inşaatının devam ettiğini, bu geminin denize indirilmesini takiben 25,000 dwt'luk biIMO II Tip bir kimyasal tanker daha inşa edeceklerini söyledi. Küresel krizin tamamen finansa dayalı işleyen gemi sanayini aşırı olumsuz etkilediğini işaret eden Vecdi Özek, "Söz konusu iki tankerin dışında önümüzde yeni alınan siparişlerimiz yok. O da ciddi bir ekonomik sıkıntı yaratıyor" dedi.

Editör: TE Bilişim