Altınbaş Holdingin yeni gemisi törenle denize indirildi

OALPET, Atak Madeni Yağlar ve ExenGaz ile enerji sektöründe faaliyet gösteren Altınbaş Holding, lojistik sektöründeki büyüme hedefleri doğrultusunda Tuzla Selah tersanesinde inşa ettirdiği kimyasal yük taşıyacak olan Sapphire T gemisini düzenlenen törenle denize indirdi.

Altınbaş Enerji sektöründe ALPET, finans sektöründe Creditwest, mücevherat sektöründe Altınbaş, Assos ve lojistik sektöründe de Transal ve Galata Denizcilik ile faaliyet gösteren Altınbaş Holding, İstanbul Tuzla'daki Selah Tersanesi'nde inşa ettirdiği Sapphire - T gemisini düzenlenen törenle denize indirdi. Altınbaş Holding, Sapphire - T ile kimyasal yük taşımacılığı gerçekleştirecek.

Altınbaş Holding'in inşa edilecek ikinci gemisinin de ilk kaynak işleminin gerçekleştiği törene, Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş, Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci, törene katılamayan Ulaştırma Bakanı adına Tersaneler Genel Müdürlüğü Vekili Mehmet Özdallı, Tuzla Kaymakamı Fahri Keser, Selah Tersanecilik sahibi Erkan Selah, Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Üyeleri Nusret Altınbaş, Hüseyin Altınbaş, İcra Kurulu Başkanı Cengiz Biçer ve Altınbaş Holding yöneticileri katıldı.

"Üç tarafı denizlerle kaplı bir  ülkeye gereken özeni göstermeliyiz"

Törende konuşan Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş, ihracat konusuna verdikleri önemi bu alanda hızlanan yeni yatırımlarıyla göstermeye çalıştıklarını belirterek, "Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke olarak, ülkemizin böylesine güzel imkanlarından yararlanabilmek için denizcilik sektörüne daha fazla önem verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. 2023 yılına kadar 500 milyar ihracat yapılacağı söyleniyorsa, dünyada çok önemli aşamalar kaydetmiş ancak ülkemizde hak ettiği değeri göremeyen sektörlerden biri olan denizcilik ve lojistik sektörüne de, jeopolitik önemi yüksek olan bir ülke olarak gereken özeni göstermeli ve yatırımlarımızı esirgememeliyiz" şeklinde konuştu.

"Geniş bir coğrafyada yatırımlarımız sürüyor"

Lojistik sektörüne yönelik yatırımlarının bundan sonra artarak devam edeceğini ifade eden Altınbaş, "Altınbaş Holding olarak her zaman Türkiye'nin adını duyuracak önemli projelerin altına imza atmaya özel bir çaba gösteriyoruz. Uluslararası alanda Ukrayna'dan Azerbaycan'a, ABD'den Almanya'ya kadar geniş coğrafyalarda bir Türk yatırımcısı olarak yatırımlarımızı sürdürmekteyiz. Özellikle Türkiye'nin konum olarak sağladığı avantajla lojistik sektörünün yatırımcılara önemli fırsatlar sunduğuna inanıyoruz. Türkiye'nin ihracatının arttırılmasmdaki önemli konumu sebebiyle, devletimizi yönetenler lojistik alanında yapılan yatırımlara her zaman destek olmaktadır. Onlann desteğinin yanı sıra, tüm yatırımcıların bu sektöre karşı daha duyarlı olması gerektiğini, bu sektöre yönelik özel sektör yatırımlarının artması gerektiğini düşünüyorum. Bunun için Altınbaş Holding olarak, elimizde olan imkanları değerlendirmeye daha fazla zaman harcayacağız. Benzer şekilde diğer yatırımcıları da lojistik sektörüne yatırıma davet ediyorum. Altınbaş olarak Türkiye'nin ihracat performansında son derece kritik önemi olan bu sektöre yatırımlarımızı sürdüreceğiz" dedi.

"Altınbaş Holding'in sektöre katkıları örnek teşkil edilmeli"

Törende konuşma yapan Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci ve Tersaneler Genel Müdürlüğü Vekili Mehmet Özdallı da, denizcilik gibi önemli bir sektöre yaptığı katkılar ve yatırımlardan dolayı Altınbaş Holding'e teşekkürlerini sunarken, Altınbaş'ın yaptığı yatırımın öneminin ve sektöre katkılarının örnek teşkil etmesi gerektiğinin altını çizdiler.

Konuşmaların ardından düzenlenen plaket töreninde, yatırımlarından dolayı Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş'a Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci tarafından plaket verildi. Gerçekleştirilen kurdele kesme töreni ile geminin büyük bir coşkuyla denize indirilmesinden sonra Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş ve Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci Altınbaş'ın inşa edilecek yeni gemisinin ilk kaynak işlemini de birlikte gerçekleştirdiler. Törenin ardından konuklar, Selah Tersanesi Genel Merkezi'nde düzenlenen kokteylde bir araya geldiler.

Kaynak: Enerji, Petrol ve Gaz Dergisi

(DenizHaber.Com Tarafından Elektronik Ortama Aktarılmıştır)

Editör: TE Bilişim