Sanmar kompakt ASD römorkör grubu Abu Dhabi Limanları'nı etkilemeye devam ediyor

Türkiye'nin Sanmar tersaneleri, Abu Dhabi Port Company'nin (ADPC) römorkör filosuna en yeni ilavelerin satışını gerçekleştirdiğini duyurdu. Abu Dhabi  limanlarının usta geliştiricisi, operatörü ve yöneticisi olan Abu Dhabi Ports, SeaTrade Offshore Marine & Workboats Orta Doğu Sergisi ve Konferansı (SOMWE - 26th) sırasında iki yeni Sanmar römorkörünün satın alımını ilan etti.

Aynı Robert Allan Ltd Rascal 1800 temel tasarımına dayanan ve en son teknoloji ile donatılmış ve 30 tonluk bir çekme gücü olan yeni Yenicay Sınıfı römorkörler, Mussafah Limanı ve Zayed Limanına hizmet edecek. Bu römorkörlerin yönetimi ADPCEN'in deniz hizmetleri bölümü SAFEEN'in sorumluluğunda olacak.

İlk birim Yenicay VI ve VII'yi SAFEEN ile çalışmaya bir ay içinde başlayacak ikincisi ise 2018 yılının başında hizmete girecek. SAFEEN, benzer bir şekilde, Nisan 2016'da teslim edilen, bir başka Sanmar tarafından inşa edilen Yenicay Sınıfı römorkörünü filosunda başarıyla çalıştırıyor.

Yenicay VI ve VII , 18.7mx 9.2m ölçülerindeki ASD konfigürasyonlu olup her biri 9600 kW / saat hızla 1,800 dev / dak. devirli Caterpillar C32 ana motorlarını kullanmaktadır. Bunlar Veth VZ-900 azimuthing  iticileri kullanıyor. Bu düzenleme 30 ton'luk bollard çekiş ve 12 knot'un üstünde bir hız kazandırıyor.

Yenicay sınıfı kompakt römorkörler, bölgedeki küçük limanlarda ve limanlarda tipik olarak yüksek performanslı hat ve gemi elleçleme olanakları sunmak için özel olarak tasarlanmıştır. Buna ek olarak, yükseltilmiş deniz suyu soğutma ve HVAC ile bölgedeki yaz aylarında karşılaşılan aşırı sıcak havası ve deniz suyu koşullarında güvenilirlik ve mürettebat konforunu sağlayacaklardır.

Sanmar Tersaneler Ticari Direktörü Rüçhan Çıvgın, "Sanmar, 2016 yılında SAFEEN'e benzer bir ünitenin ilk teslimini takiben, 2 yeni Yenicay Sınıfı ASD römorkörüyle bu tekrarlama emriyle onurlandırıldığı için mutluluk duyuyoruz. Biz, uzun yıllar güvenilirlik sağlayacaklarına inanıyoruz. ve alanında SAFEEN'in gelişen küresel itibarını artırmaya yönelik hizmet ve uzun yıllar vizyon ve hedeflerini desteklemek için sabırsızlanıyoruz "dedi.

Abu Dhabi Marine Services Deniz Koruma Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Kaptan Maktoum Al Houqani, "Etkili bir organizasyon ve geçtiğimiz yıl dünyanın önde gelen hizmet portföyünü genişletmek için güçlü adımlar attık. Filo kapasitemizi ve kapasitemizi genişletmenin bir aşamasındayız. Bu, diğerlerinin yanı sıra filomuzu limanlarımızın büyümesine hitap edecek şekilde genişletiyor. Yeni römorkörler, SAFEEN'i deniz endüstrisinin merkezine yerleştirme arzularımıza destek olacak. " dedi.

İki özel yapılı tersanede bulunan Sanmar, 15 ila 29m LOA arasında değişen, 15 ila 90 ton arasında  kanca çekme kapasitesine sahip olan Robert Allan Ltd'nin portföyünden inşa etmeye devam ediyor. Son 3 yılda Sanmar, 15m / 15t BP Göksu Sınıfından 28m / 80t BP Terminal Sınıfına kadar değişen ME istemcilerine toplam 18 adet römorkör ve iş botu sattı.

Editör: TE Bilişim