Avrupalı Alıcılar Sanmar'a 'Abone' Oldu

Sanmar bu yıl Danimarkalı Svitzer'e 21'inci römorkörünü ihraç etti. İtalya'ya gidecek 17'nci römorkör için kontrat imzalandı. Norveç'ten de yeni sipariş geldi. Ali Gürün, "Müşterilerimiz kalitemizden vazgeçemiyor" dedi.

Sanmar, son yıllarda İtalya merkezli römorkör firmalarıyla ortak çalışma konusunda önemli başarılar elde etti.

İtalya, römorkör ihracatında Sanmar için önemli bir pazar olmaya devam ediyor. 

Sanmar, Rimochitori Napolitani firmasıyla Ramparts 2400 SX model, Boğaçay XXXV römorkörü için yeni inşa kontratı imzaladı.

Sanmar, aynı firmaya daha önce  Ramparts 2200SX serisine ait 2 römorkör (Sırapınar V-Sırapınar VI) daha teslim etmişti.  Yeni kontratla beraber  Napoli Limanı’nda  Sanmar üretimi 3 römorkör hizmet veriyor olacak. 

Robert Allan Ltd. tarafından tasarlanan RAmparts 2400SX model römorkör, nispeten büyük olan ve çekme gücü açısından daha güçlü makinelerin yerleştirilmesine olanak sağlayan gövdesiyle römorkör operatörleri tarafından çok tercih edilen bir model. Son iki senede 3 farklı İtalyan operatörü hizmet verdikleri büyük gemilerin ihtiyacını karşılayabilmek adına mevcut filolarını Boğaçay Sınıfı Ramparts 2400SX modeli ile büyütmüştü. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Sanmar Yönetim Kurulu Üyesi Ali Gürün, “Daha önce römorkör teslim ettiğimiz römorkör operatörlerinin tekrar sipariş vermesi bizler için çok değerli.  İtalyan müşterilerimiz bizim kalitemizden çok memnun. Aynı şekilde geçtiğimiz Ağustos ayında, 2013 senesinde 5 adet römorkör teslim ettiğimiz Norveçli Bugser og Berging firması ile de 6. römorkör için kontrat imzaladık. Mevcut müşterilerimizin yanı sıra, daha önce römorkör teslim etmediğimiz ülkelerle de yeni kontratlar imzalıyoruz. Geçtiğimiz hafta Letonya’da yerleşik PKL firması için inşa edilecek Sırapınar VIII römorkörünün ilk kaynak törenini gerçekleştirdik. Ülke ihracatına katkıd bulunmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

sanmar_k.jpg

Editör: TE Bilişim