Exposhipping Istanbul Tersane Basın Gezisi kapsamında SANMAR Tersanesine basın gezisi gerçekleştirildi.

IMEAK Deniz Ticaret Odası adına UBM tarafından düzenlenen 14. Uluslararası Exposhipping Denizcilik Fuar ve Konferansı kapsamında, Exposhipping Istanbul Tersane Basın Gezisi düzenlendi.

Türk gemi inşa sanayi, alınan tedbirler ve teşvikler sayesinde 2017 yılının ikinci yarısında atağa kalkmaya hazırlanıyor.Sektörünün son durumunu ve geleceğini konuşmak ve dünyanın tamir ve bakım üssü olma potansiyeline sahip Türk tersanelerinde başarıyla yürütülen projeleri yerinde görmek üzere 14 Mart 2017 Salı günü Tuzla Tersaneler Bölgesi’ne Basın Gezisi düzenlendi.

Basın gezisinde ilk durak SANMAR tersanesi oldu. SANMAR A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Ali Gürün, römorkör inşasında dünyanın en büyük 10 şirketi arasında yer alan Sanmar Tersanesi hakkında bilgilendirmede bulundu ve 2017 yılında yürüttükleri projelerden bahsetti.

Sanmar Denizcilik, dünyanın en büyük beş römorkör üreticisinden biri. Türkiye’nin römorkör ihracatının yarısını yapan ve 2016’yı 120 milyon dolar ciroyla kapatan şirket, gemi inşa sanayiindeki toparlanmayla birlikte hedeflerini yükseltmiş.

SANMAR A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Ali Gürün, dünyanın birçok limanında SANMAR'da üretilen römorkörlerin işletimde olduğunu söyledi. SANMAR tersanelerinde iş güvenliğinin titizlikle uygulandığını belirtti. En son teknolojileri yakından takip ettiklerini, bunun da dünyada aranılan bir marka olmalarını sağladığını ve genelde ürünlerine dış pazarda alıcı bulduklarını bunun da ihracat rakamlarına olumlu yansıdığını belirtti. 

Gürün ayrıca “Almanya, Danimarka, Norveç gibi denizcilikte etkili ülkelerde bugün bizim römorkörlerimiz kullanılıyor, çevreci bir yakıt olan LNG ile çalışan römorkörlerini ürettiğimizi de söylemek isterim.” diyerek özel maksatlı, dünyanın en kaliteli gemilerini ürettiklerinin altını çizdi.

SANMAR A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Ali Gürün'ün bilgilendirmesinden sonra Basın mensupları ile kısa bir tersane gezisi gerçekleştirildi. Kapalı ortamda ve aynı anda 3 adet römorkörün üretildiği tersanede son olarak hatıra fotoğrafı çektirilerek gezi sona erdi.

Editör: TE Bilişim