Sanmar Tersanesinin yeni Gökçay serisinin ilk römorkörü,  mükemmel performans gösterdi

Rekabetçi bir maliyetle yüksek performans için özel olarak tasarlanan yeni çelik çift uskurlu liman römorkörü, daha iyi stabilite ve kompaktbir köprüüstünden tüm yönlerde mükemmel görünürlük için artırılmış bir kemere genişliğine sahiptir. İkiz nozullu ve dört dümenli konvansiyonel çift uskurlu tahrik sistemi, 21 tonluk bir kanca gücü ve 11.5 knot'luk bir yüksek hızda mükemmel manevra kabiliyeti sağlar.
Bureau Veritas tarafından sınıflandırılan Sanmar’ın Gökçay serisi römorkörü, 7,4 m  kalıp genişliği ile 16.3 m. tam boya ve 2,7 m'lik bir su çekimine sahiptir. 15 m3'lük bir akaryakıt kapasitesi olan römorkör, 3 kişilik bir mürettebatı barındırabilir.
Tahrik sistemi ikiz 650 kW Caterpillar C18, Reintjes 5.5: 1 geri / redüksiyon dişlileri, 120 mm paslanmaz çelik mil ve # 37 nozullarda 1450 mm 5 kanatlı pervanelerden oluşmaktadır. İkiz yüksek oranlı dümenleri her bir nozulun arkasına yerleştirilmiştir. Yakıt sistemi, aşağı çekildikçe trim üzerinde minimum etkiye sahip olacak şekilde merkezi olarak konumlandırılan, kanat tankları iskele ve sancak olmak üzere  2 tanklı bir sistemdir.
RApport 1600-SX'in özellikleri:
Toplam uzunluk: 16.3 metre
Genişlik (Kütük) : 7.4 metre
Derinlik (Kütük): 3.3 metre
Su çekimii: 2.7 metre
Akaryakıt: 15 m3
İçme suyu: 2 m3
Mürettebat: 3 kişi
Hız: 11.5 knot
Kanca gücü: 21 ton
Sınıf: Bureau Veritas
Motorlar, paslanmaz çelik kuyruk boruları ile kuru egzozlarla donatılmıştır. Tekerlek yuvasındaki büyük kıvrımlı pencereler ve düşük profilli bacalar ile çekme ekipmanı ve kıç güvertenin çoğu operatör tarafından görülebilir. Bacalar arasında bulunan  makine dairesi açıklığı, tüm ana makineler dahil olmak üzere büyük makine parçaları için uygun bir sökme yolu sağlar.
Genel çekme görevleri için kıç güvertede 25 tonluk bir çekme kancası, opsiyonel olarak mevcut elektrikli veya hidrolik çekme vinciyle donatılmıştır. 
İki kabin, kiler, salon, duş içeren tuvalet odası da dahil olmak üzere üç kişilik bir ekip için  konaklama  imkanı yer almaktadır.
Yeni Gökçay serisi (RAL RApport 1600-SX), genel liman görevleri için güvenli, sağlam ve denize uygun bir römorkördür. İnşaat ve istikrar için tüm uluslararası ve sınıf standartlarını karşılar ve İstanbul, Türkiye Sanmar Tersaneleri tarafından çok yüksek bir standart haline getirilmiştir.

Editör: TE Bilişim