Rusya'da 5 Yıldızlı Otel Konforunda Gemi İnşa Edilecek

Rusya'da 2019 yılında Sovyet döneminden sonra ilk defa beş yıldızlı otel konforunda yolcu gemisi inşa edileceği bildirildi.

Konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan" Moskova nehir feribotları" şirketinin Genel Müdürü Konstantin Anisimov,"Yolcu taşıyan cruise gemi projesi Sovyetler döneminin dağılmasından sonraki dönemde gerçekleştirilecek ilk projedir. Bu geminin Astrahan için önemi çok büyük, gemi Hazar denizine de açılacak. 140 metre uzunluğunda, 16.7 metre genişliğinde dört katlı (güverteli) yolcu gemimiz beş yıldızlı otel konforunda olacak. Gemide restoranlar, spor salonları, SPA salonları, sauna gibi beş yıldızlı otelde bulunan tüm hizmetler yer alacak. İki adet inşa edilecek gemilerden ilkinin yapımına bu yıl başlanacak 2019'da geminin yapımı tamamlanacak.

Tek bir geminin toplam satış fiyatı 2,5 milyar ruble olacak, geminin 15 ile 25 yılda kendisini amorti etmesi bekleniyor" dedi. Bilindiği gibi, Sovyet döneminde tersaneler genellikle balıkçılık ve askeri filolara yönlendirilmişti. Sovyetler Birliği döneminde yolcu gemisi 1957'de sadece iki adet olarak yapıldı. Bu nedenle SSCB yolcu gemilerini Avrupa'dan satın alıyordu.

Şu anda Rusya'da sayıları yüzü bulan yolcu gemisi var ancak bunların yarısı hurdaya çıkmak üzere bu nedenle filo her yıl yaklaşık % 10 küçülüyor.
Editör: TE Bilişim