Rolls-Royce Yeni Birleşik Gemi Tasarımlarını Tanıttı

Rolls-Royce'daki gemi tasarımcıları, şirketin teknede yerden ödün vermeden gemi yapımı ve operasyonlarını optimize etmeyi amaçlayan gemi tasarım felsefesinin köklü bir revizyonu gerçekleştirdiğini açıkladılar.

Bu süreçte, yeni birleştirilmiş tasarımlar, bir Offshore destek gemisi veya kruvaziyer gemi olmasına bakılmaksızın Rolls-Royce tarafından tasarlanan bir geminin dünya çapında anında tanınmasını sağlayacak.

Rolls-Royce, "Yeni tasarım, her tasarımda dört temel özellik barındırıyor" dedi. "Bunlar yaya doğru eğimli bir bodoslama hattı ve yeni tasarımları daha eski UT ve NVC tasarımlarıyla birleştiriyor. Tasarımı basitleştiren ve gövde şeklini üstyapıdan ayıran dikey bir yan alan ve dikey üst bodoslama. Gemilerin ayrıca küçük bir dış bükey eğriliği olan bir üst yan yay çizgisi var. Bu özellikler tüm tasarımlarda bir şekilde mevcut olacak, ancak gemi türüne göre değiştirilebilecek. "

Rolls-Royce, bazı gemi türlerinin diğerlerinden daha fazla tasarım değişikliği gerektirebileceğini belirtti ve Rolls-Royce tasarımcıları, dört 'zorunluluğu kullan' unsurunu içerdikleri sürece her bir gemiye uyacak belirli tasarımları ayarlama ve uygulama özgürlüğüne sahip olacaklarını belirtti.

Rolls-Royce Baş Tasarımcısı - Marine, Martijn de Jongh: "Daha az sıklıkla gemi tasarımında daha fazla ve yeni unsurlar her Rolls-Royce gemisinin en iyi performans ve işlevsellik için tasarlanmışken, bunlar ayırt edici unsurlar olacak. Örneğin, aşırı büyük rüzgar alanları gibi gereksiz yönleri atlamak için gemilerin profilini değerlendirdik. Daha kolay inşa edilecekler. "

Yaklaşımın önemli bir özelliği, gövde tasarımının üstyapıdan ve diğer tasarım öğelerinden ayrılması ve böylece tasarımcılar ve gemi inşacılara Rolls-Royce'a göre daha fazla esneklik sağlıyor. Bu, birçok gemide ortak olan karmaşık çift eğrilik kaplamayı en aza indiryor ve bunun da imalatı zor ve zaman alır. Düz plaka veya tek eğimli kaplama kullanımı artar, böylece yapı basitleştirilir ve kurulum süresi azaltılır.

Gemi türüne ve operasyonel ve yapım gereksinimlerine bağlı olarak,baş bodoslama, beş farklı gövde formuna dayanıyor ve bu tasarımlar, zorlu koşullarda denizaltı çalışmalarında yer alan offshore gemilerden kruvaziyer gemilere kadar bir dizi gemi üzerinde uygulanmasına olanak tanıyacak . Rolls-Royce, "Bütün kırlangıç alt kenarı ile kavisli bir cepheye ve eğik yaylı bir çizgi yaratmak için yaylara yaslanmış eğimli bir üst yapıya sahip olacak" dedi.

Şimdiye kadar, yeni talimatlara uygun olarak tasarlanan bir dizi gemi sipariş edildi ve şu anda inşa halinde. Gerçekten Ekim ayında İspanya'nın Gondon tersanesinden teslim alınması beklenen bir UT 540 rüzgar santrali gemisi, UT gemilerinin yeni ailesinin neye benzeyeceğini tipik olarak açıklıyor.

Editör: TE Bilişim