Sahil Güvenlik Komutanlığı için 4 Sahil Güvenlik Arama Kurtarma gemisi inşa etmekte olan RMK Marine, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’nın en büyük savunma fuarı olan IDEX Fuarı’na Türk gemi inşa sanayininaskeri gemi inşasında  ulaştığı noktanın temsilcisi  olarak katılacak.

Koç Topluluğu’nun gemi inşa tersanesi RMK Marine,  Birleşik Arap Emirliklerinin başkenti Abu Dhabi’de düzenlenen, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’nın en büyük savunma ve güvenlik etkinliği olan 2011 IDEX fuarına katılıyor. 20-24 Şubat tarihleri arasında düzenlenen 10. IDEX fuarı, savunma ve güvenlik alanında üretim yapan, bu sektörler için teknoloji geliştiren firmaların katıldığı dünyanın en önemli fuarları arasında yer alıyor. RMK Marine, IDEX Fuarı’nda diğer Türk şirketleriyle birlikte Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın koordinasyonundaki Türk Pavilvonu’nda yer alacak.

RMK Marine, fuarda; Sahil Güvenlik Komutanlığı için inşa etmekte olduğu Sahil Güvenlik Arama Kurtarma gemilerinin maketini sergilemenin yanısıra bu proje sayesinde edindiği deneyim ve birikimleri, RMK Marine’in ve Türk Savunma Sanayi’nin gemi inşa alanında son dönemde geçirdiği aşamaları ziyaretçilerle  paylaşacak. Türkiye’de özel sektörün bugüne kadar gerçekleştirdiği en büyük muharip gemi ihalesini kazanan ve  4 adet Sahil Güvenlik Arama Kurtarma gemisi inşaatını gerçekleştiren ilk özel sektör tersanesi olan RMK Marine,  IDEX fuarında hem gemi inşa alanında hem de elektronik sistemlerin geliştirilmesi ve entegrasyonu alanındaki başarı ve birikimlerini sergileyecek.  IDEX fuarını bir fırsat olarak değerlendirdiklerini belirten RMK Marine Genel Müdürü Ufuk Güçlü konuyla ilgili olarak; “IDEX Fuarı hem RMK Marine hem de Türkiye’nin bu alanda gerçekleştirdiği atılımları sergilemek ve tanıtmak için önemli bir fırsat olacak. RMK Marine olarak IDEX fuarının markamızı tanıtmak kadar yeni projeler için önemli bir iletişim kapısı olmasını da hedefliyoruz” dedi.

2 yılda bir düzenlenen IDEX Fuarı’na 2009 yılında 70 ülkeden 900 firma katılmıştı. Bu yıl hem katılımcı ülke sayısının hem de firma sayısının daha da artması bekleniyor. Fuar ziyaretçilerinin önemli çoğunluğunu ise çeşitli hükümetlerin yetkilileri, bürokratlar, askeri çevreler, uzmanlar profesyoneller ve akademisyenler ile araştırmacılar oluşturuyor.

Editör: TE Bilişim