Rimorchiatori Napoletani, sipaeriş verdikleri gemilerinin denetimi için Tuzla'daki Sanmar Tersanesini ziyaret etti

İtalyan operatör Rimorchiatori Napoletani, 2017 Mayıs ayının başında iki Sirapinar Sınıfı römorkör siparişi vermişti.

Bu hafta Bay Gianni Andrea de Domenico (Başkan) ve Carmine Malvone (Teknik Görevli), Sanmar Tersanesini ziyaret ederek gemilerin yapım, kalite, planlama ve tedarik süreçlerini kontrol ettiler.

Gianni Andrea de Domenico, teknik toplantılardan sonra ve saha incelemesinden sonra "Gemilerin gerçek yapım durumundan çok memnun kaldık. İnşaat planlandığı gibi devam ediyor, gemilerin kalitesi çok tatmin edicidir. Gemiler Sanmar Tersanesi Tuzla olarak inşa edilmekle birlikte, Sanmar 'ın yeni tersanesini Altinova'da ziyaret etme imkânı bulduk. Yeni tersaneden çok etkilendik. Farklı römorkör serilerini ve  AHV'leri yapım aşamasında ziyaret etme şansımız oldu. Diğer gelecek projelerde de işbirliği yapmayı umuyoruz "diye ekledi.

Sırapinar Serisi, 30'dan fazla üretilen ve 60 ila 75 ton arasında değişen kanca güçlerinde  RAmparts 2400-SX Boğaçay serisinin başarısına dayanıyor. 

45 ila 60 TBP modellerinde mevcut olan yeni 22m römorkörün gövde yapısı, daha büyük modellere benzer ve her yönde iyi kontrol ve yön stabilitesi sağlamakla birlikte yüksek hızlara çıkabilmekte.

Römorkörler Toplamda 22.40 m kütük boyu ve 10.85 m genişlik ile  ile 4.67 m maksimum su çekimi RINA sınıfına ve İtalyan bayrak gereksinimlerine göre inşa edilecek ve 1500kW Caterpillar makine çiftleri ile pervanelere güç sağlanacak. Pervaneler Schottel azimuthing Rudderpropeller olup 50 tonluk kanca gücü üretecekler. 

Gemiler 2017 yılının sonuna kadar teslim edilecek.

Fotoğraf Soldan sağa: Orhan Gürün (Sanmar Denizcilik Y.K. Başkanı), Sayın Gianni Andrea de Domenico (Rimorchiatori Napoletani Y.K. Başkanı)

Editör: TE Bilişim