Rahmi Koç'un işçileri greve 'hayır' dedi
 
 
Koç Topluluğu'nun gemi inşa sektöründeki şirketi RMK Marine işçileri greve hayır dedi. Taraflar iki madde üzerinde anlaşamadı

Koç Topluluğu'nun gemi inşa sektöründe faaliyet gösteren şirketi  RMK Marine çalışanlarının, iki konuda anlaşamadığı işverenine karşı gerçekleştirdiği grev oylamasından 317 oyla 'Greve Hayır' kararı çıktı.

İki taraf arasında iki madde konusunda uzlaşmaya varılamaması üzerine 387 kişinin katıldığı grev oylamasında 317 kişi greve hayır dedi.

Toplamda 423 kişinin oy kullanması gerektiğini fakat bazı arkadaşların şehir dışında olması gibi nedenlerle oylamaya katılamadığını ifade eden Türkiye Liman, Dok ve Gemi Sanayi İşçileri Sendikası Başkanı Necip Nalbantoğlu, "Oylamada 387 oy kullanıldı. 317 kişi hayır derken, evet diyenlerin sayısı 60'da kaldı. 10 tane oy ise geçersiz sayıldı. Yarın Merkez Denetim Kurulu'nu toplayıp kararı görüşeceğiz. Fakat bu sonuçlardan sonra maalesef ki işverenin teklifini kabul etmekten başka bir yolumuz kalmadı. Greve gidebilmemiz için 212 evet oyu almamız gerekiyordu" dedi.

 

Editör: TE Bilişim