Pendik'te Tersane İşçileri Direndi, Kazandı

22 gündür maaşları ve tazminatları için direnişte olan tersane işçileri kazandı. CHT ve İNTO firmaları, toplam 45 bin TL'lik çekleri sendikaya teslim etti. İşçiler Harb-İş sendikasının dayanışmasından memnun.

İstanbul - BİA Haber Merkezi14 Temmuz 2009, Salı Pendik'teki askeri tersanede, aylardır maaşları ve tazminatları ödenmeyen 19 işçinin direnişi başarıya ulaştı.

Liman Tersane Gemi Yapım ve Onarım İşçileri Sendikası (LİMTER-İŞ) CHT firması ve birlikte çalıştığı taşeron İNTO Denizcilik'in işçilerin alacaklarına karşılık toplam 45 bin TL'lik çekleri sendikaya teslim ettiğini duyurdu.

21 Haziran'da "gemi bitti" denerek tazminatları verilmeksizin işten çıkarılan ve bu tarih itibarıyla beş, altı aylık maaş alacakları olan işçiler, 22 Haziran'dan beri direnişteydi.

LİMTER-İŞ'in açıklamasına göre, işçiler ailelerinin ve Türkiye Harb Sanayi ve Yardımcı İş Kolları işçileri Sendikası'nın (Türk Harb-İş) dayanışmasının direnişin başarıya ulaşmasında payı olduğunu düşünüyor.

CHT gibi firmalar askeriyeye ait olan tersaneden yer kiralayarak çalışıyor. Elektrik, doğalgaz, su ve vinç için de kira ödüyorlar. LİMTER-İŞ'in verdiği bilgiye göre, buradaki taşeron firmalarda yaklaşık 300 işçi çalışıyor. (TK)

Editör: TE Bilişim