Özay-6 denizle buluştu

Özay Türker Denizcilik A.Ş., M/T  Özay-6 kimyasal deniz tankeri ile dünya sularına açılıyor…

Halikarnas Şirketler Grubu ve Türker Şirketler Grubu’nun ortaklığıyla inşa edilen 11490 tonluk kimyasal deniz tankeri M/T Özay-6, 9 Aralık Pazar günü saat 13:00’te Tuzla Torlak Tersanesi’nde düzenlenecek törenle denize indirildi.
M/T Özay-6, 25 milyon dolarlık dev bir yatırımın başarısı olarak Türk Denizciliğine armağan ediliyor.

Son teknolojiyle donatıldı

%40 özsermaye ve %60 yabancı kaynakla yapımı tamamlanan M/T Özay- 6, IMO II Oil/ Chemical Tanker, BV A1, Hull Machinery, Double-Hull ESP, Unrestricted Navigation, Aut-Ums, ICE 1C, In Water Survey Clean Ship, IG, Monshaft SG=1,54 T / CBM gibi kimyasal tanker özellikleri ve elektronik teknolojisinin son olanakları kullanılarak inşa edilmiştir. M/T Özay-6, dünya standartlarına uygun teknik altyapısıyla ülkemizin gurur kaynağı olacaktır.

Halikarnas ve Türker İşbirliği

1989 yılında kurulan Halikarnas Şirketler Grubu, gemi bakım onarımı, deniz taşımacılığı, tanker işletmeciliği, marina işletmeciliği, marina yüzer iskele imalatı gibi faaliyetleriyle denizcilik sektöründe uluslararası alanda hizmet vermeyi sürdürüyor. İkisi yurtdışında olmak üzere 6 şirketle, 1987 yılından beri faaliyetlerini sürdüren, UN RoRo’nun büyük ortaklarından biri olan Türker Şirketler Grubu da uluslararası kara taşımacılığı, gümrüklü antrepo, depolama, kimyasal tanker yapımı, yurtiçi dağıtım ve lojistik hizmetlerinde dünya çapında faaliyet gösteriyor. İzmit Serbest Bölgesinde tersane yatırımı bulunan Türker Grubu bu dinamizmini ve gücünü, Halikarnas Grubu  ile birlikte bu projede yer alarak ve Türkiye ekonomisinin ve Türk deniz taşımacılığının gelişmesi  adına kullanmaktadır.

İlk defa Göcek Tüneli Projesini hayata geçirerek başlayan Türker ve Halikarnas birlikteliği şimdi, Türk Denizciliği için büyük bir yatırım olan Özay-6’nın denize indirilmesiyle devam ediyor. 

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim