Ordu’ya iki tersane daha yapılacak

Hükümetin denize kıyısı bulunan illerde tersane yapımlarına ağırlık verilmesi programı doğrultusunda Ordu'nun Fatsa ve Gülyalı İlçeleri'nde tersane kurulması talebinin Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı'nca olumlu karşılandığı bildirildi.

Edinilen bilgilere göre, Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı Ordu'nun Gülyalı ile Fatsa İlçeleri'nde tersane kurulmasına yönelik talepleri incelemeye aldı. Yapılan inceleme ve yazışmalar neticesinde Gülyalı İlçesi'nde hazineye ait eski OR-Gİ Havaalanı mendireğinin bulunduğu yerde tersane kurulması talebi uygun bulundu.

Alanın tersane yapılması uygun olduğuna ilişkin yazı Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne bildirildi. Fatsa İlçesi'nde de tersane kurulmasına yönelik talebi görüşen müsteşarlık, yine hazine mülkiyetinde olan 1/25000 ölçekli alanın çevre düzeni planını uygun buldu. Uygunluk belgesi Çevre ve Orman Bakanlığı'nca da onaylandı. Bu çalışmalardan sonra Ordu'da, iki yıl önce Ünye'de hizmete giren tesis ile birlikte tersane sayısı 3'e çıkacak.

Kaynak:Dünya Gazetesi/Perşembe Rotası

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim