En çevreci gemi M/S Hoydal suya indi

Tersan Shipyard, NSK Shipping AS şirketi için inşa ettiği kendi boyutunda dünyanın en çevreci gemisi olan M/S Hoydal’ı düzenlenen törenle suya indirdi.

Tersan Shipyard N Shipping’in 2010 yılı haziran ayında sipariş ettiği 2.650 ton ağırlığında, 16 metre en,  70 metre uzunluk  ve 6.20 derinlik-su kesimine sahip Balık Yemleme Gemisi  M/S Hoydal’ı tersane çalışanlarının da katıldığı bir törenle planlanan tarihte suya indirdi. 14 knot hıza ulaşabilen gemiyi muadillerinden ayıran önemli özelliklerinden biri ise yüzde 100 doğalgaz ile çalışıyor olması. Bu bakımdan kendi boyutunda dünyanın ilk çevreci gemisi olan M/S Hoydal tamamen Türk mühendisleri ve işçileri tarafından inşa edildi.

Engin Oktay:  “Bu dizayn, içinde yaşadığımız dünyayı korumak adına saygın bir örnek teşkil edecektir”

Törende bir konuşma yapan Tersan Shipyard Yönetim Kurulu Üyesi Engin Oktay, geminin hem designer’ı hem de işleteni olan NSK Shipping yöneticilerini  ve mühendislerini tebrik etti.  Geminin çevreci unsurlarına dikkat çeken Oktay, “ İnanıyorum ki bu dizayn, içinde yaşadığımız dünyayı korumak adına saygın bir örnek teşkil edecektir” dedi. Böyle bir ilkin parçası olmaktan dolayı Tersan Shipyard’ın gurur duyduğunu anlatan Oktay bir hafta içinde 3 farklı geminin sorunsuz teslim edilmesini sağlayan tersane çalışanlarına teşekkür etti.

Engin Oktay, konuşmasına 2010 yılında başladıkları ve devam eden projeler hakkında bilgiler vererek devam etti.  Norveçli FRØYANES AS firması için 60 metre boyunda bir gemi inşa ettikleri bilgisini veren Oktay yine bu hafta içerisinde Kıyı Emniyeti için inşa ettikleri Kurtarma 9 isimli römorkörü teslim ettiklerini ve aynı özelliklerde 3 römorkörü 2012’nin ilk çeyreğine kadar tamamlayacaklarını açıkladı.

“2011 yılı sonunda ciromuzda % 250’lik bir büyüme bekliyoruz”

2012 ortasına kadar kesinleşmiş gerçekleşecek projelerinin 350 milyon değerinde olduğunu belirten ve Tersan Shipyard’ın sene sonu ve 2012 hedeflerini paylaşan Oktay: “Tersan’ın tüm ana faaliyetleri için 2011 yılı sonunda ciromuzda % 250’lik bir büyüme beklemekteyiz. Bu büyümeyi 2012’de de güçlü bir verimlilik ve kârlılık artışıyla da destekleyeceğiz. “Tersan 2012” için öngördüğümüz büyüme ivmesini, iyi yönetim ilkelerimize borçlu olacağımızın bilicindeyiz. Bugün Tersan bünyesinde kadrolu ve taşeron 1400 kişinin üzerinde sağladığımız istihdam ile markamızı ve onun arkasındaki güçlü ailemizi geleceğe daha kuvvetle taşıyacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim